bool(false)

Het jonge kind

Kinderopvang en onderbouw: de ontwikkeling van jonge kinderen

Direct contact?

Jessica Knuman | De Rolf Groep
Jessica Knuman

Sales consultant

Jonge kinderen spelen.

Vanaf het tweede levensjaar kunnen we kinderen verleiden om zich spelenderwijs te ontwikkelen. Zeker jonge kinderen maken snel grote, belangrijke stappen in hun ontwikkeling als ze lekker kunnen spelen. Door dit spelen kunnen kinderen cruciale leerervaringen opdoen. Dit zijn belangrijke ontdekkingen van de wereld om zich heen, die het kind zich stapsgewijs eigen maakt. Goed spel is leuk, doordacht, prikkelend, veilig, op maat en vrij. Het staat voor alles wat de Rolf groep de kinderopvang en onderbouw kan bieden voor het spelende jonge kind!

 

Ontwikkelingsmateriaal

Ontwikkelingsmateriaal heeft een grote impact op de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarom vinden we het belangrijk dat ons ontwikkelingsmateriaal van de beste kwaliteit, goed duurzaam en educatief is. Om dit te garanderen nemen we de kennis, ervaringen en wensen van leerkrachten – en onderwijskundige expertise en theorie mee tijdens de ontwikkeling van deze materialen. Daarnaast helpen we scholen en kinderopvang bij het scannen van hun huidige materiaal, zodat ze inzicht hebben in wat aan vervanging toe is en hoe ze hun speelleeromgeving kunnen optimaliseren.
Rolf ontwikkelingsmateriaal

Digitaal leren met het jonge kind

ICT speelt een grote rol in de huidige maatschappij. Daarom vinden we het belangrijk om kinderen hier al op jonge leeftijd bekend mee te maken. Door ICT spelenderwijs in te zetten, worden ze snel vertrouwd met de materialen én draagt het bij aan de ontwikkeling.
Het jonge kind en digitaal leren

Nationaal Programma Onderwijs

Vanuit de overheid is er een bedrag beschikbaar gesteld voor kinderopvang en primair onderwijs. Dit budget kan gebruikt worden om extra aandacht te besteden aan een duurzame ontwikkeling van kinderen. Hier is een menukaart met interventies voor opgezet. Wij denken graag mee over de inzet van deze middelen, zodat de keuzes die de school maakt perfect aansluiten bij wat kinderen en leerkrachten nodig hebben.
Nationaal Programma Onderwijs (NPO)

Professionalisering en het jonge kind

Als professional in het onderwijs weet jij als geen ander dat er veel komt kijken om het spelenderwijs (laten) leren effectief te laten gebeuren. Wij bieden eersteklas trainingen aan waarbij we jou begeleiden bij het faciliteren van spelend leren.
Professionalisering en het jonge kind

Meer weten over ons aanbod?

Wil je graag meer weten over ons aanbod rondom het jonge kind? Of ben je op zoek naar advies? Onze onderwijsadviseur Nicole denkt graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op via het onderstaande formulier.

Direct contact
Jessica Knuman | De Rolf Groep
Jessica Knuman

Sales consultant

Niet de oplossing gevonden die je zocht?

Wij delen dezelfde passie en vertellen je daar graag meer over!