Direct contact?
Sam Augustijn
Neem contact op Sam Augustijn Accountmanager
Neem contact op

Er zijn verschillende rekenmethodes beschikbaar om aan de leerdoelen voor Rekenen te voldoen. Ontdek de verschillende rekenmethodes en krijg handvatten hoe je de keuze maakt voor een nieuwe methode.

 

Overzicht Rekenmethodes

  • Alles telt Q – ThiemeMeulenhof
  • De Wereld in Getallen – Malmberg
  • Getal en Ruimte Junior – Noordhoff
  • Pluspunt – Malmberg
  • Semsom – Zwijsen
Bekijk alle rekenmethodes

De rekenmethodes

Alles telt Q - ThiemeMeulenhof

‘Alles telt Q’ is een rekenmethode voor groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs. Kenmerkend aan deze rekenmethode zijn de rekenproblemen uit het dagelijks leven die de kinderen moeten oplossen. Met ‘Alles telt Q’ leren de kinderen zelfverzekerd en met plezier rekenen.

Bekijk Alles telt Q

De Wereld in Getallen - Malmberg

‘De Wereld in Getallen’ is een preventieve, uitdagende rekendidactiek. De methode biedt vaste opbouw, veel zelfstandig werken en maximale ondersteuning en motivatie voor kinderen. Dit wordt aangeboden aan de hand van herkenbare filmpjes en boeiende reken- en wiskundige vraagstukken.

Bekijk De Wereld in Getallen 

Getal en Ruimte Junior - Noordhoff

Met Getal & Ruimte Junior krijgen kinderen dagelijks instructie en gaan ze in kleine stapjes van oefenen naar toepassen. Kenmerkend aan Getal & Ruimte Junior is de heldere gestructureerde rekendidactiek met aandacht voor één onderwerp en duidelijke en altijd werkende strategieën.

Bekijk Getal & Ruimte Junior 

Pluspunt - Malmberg

Pluspunt is een programma dat ruimte biedt zodat je zelf maximale controle over het rekenonderwijs hebt. Je kunt leerlingen uitdagen met boeiende rekenprojecten gecombineerd met de allerbeste rekendidactiek. Zowel uitdagend als preventief.

Bekijk Pluspunt 

Semsom - Zwijsen

‘Semsom’ is voorbereidend rekenen, voornamelijk op een speelse manier. Semsom groeit mee met leerlingen in de onderbouw en begeleidt hen op een natuurlijke manier van speelse kleuter naar zelfstandige leerling. De methode is kerndoeldekkend en flexibel inzetbaar, zodat je kunt variëren en inspelen op de behoeftes van jouw groep.

Bekijk Semsom

Nieuwe rekenmethode kiezen

De keuze voor een rekenmethode wil je niet overhaast maken. Welke past het beste bij jouw school en onderwijsvisie? Met het stappenplan methodekeuze helpen we je om een overwogen keuze te maken. Het is ook mogelijk dat een accountmanager bij jou op school een methodepresentatie komt geven.

Zichtzendingen aanvragen

Wil je zelf onderzoeken of de rekenmethode bij je past? Vraag dan zichtzendingen aan van de rekenmethodes van Malmberg, Noordhoff, ThiemeMeulenhoff en Zwijsen.

Zichtzending aanvragen

Implementatie en trainingen

Om het maximale uit de nieuwe rekenmethode te halen, is het belangrijk om training te krijgen over de basis van de methode en hoe je deze tijdens de lessen het beste in kunt zetten. Met ons implementatietraject krijg je in korte tijd meer kennis en inzicht in de methode. Het resultaat: je kunt snel en efficiënt aan de slag met de methode in de dagelijkse praktijk!

Onze rekenspecialisten van Onderwijsadvies & Ontwikkeling zijn geschoold en gespecialiseerd om je te helpen bij een implementatie op maat.

Neem contact op

Haal het maximale uit jouw nieuwe methode!

Hoe zorg je ervoor dat jullie nieuwe methode daadwerkelijk zorgt voor een verbetering van het onderwijs? Om dit te realiseren moeten de teamleden niet alleen de inhoud en de didactiek van de methode kennen, maar ook de vaardigheden hebben om deze didactiek te vertalen naar hun eigen klas. Met onze – door erkende onderwijsadviseurs begeleide – methode implementatietrainingen haal je het maximale uit jouw nieuwe methode.

Naar implementatiebegeleiding