Direct contact?
Neem contact op Roderik van Hoff Business Unit Manager ICT
Neem contact op

Cyberaanvallen zijn een steeds grotere uitdaging in alle lagen van de samenleving, ook in het onderwijs. Dankzij Security as a Service ondersteunen wij jouw onderwijsinstelling optimaal tegen cyberdreigingen. Niet alleen met geavanceerde en bewezen oplossingen van Barracuda, maar ook door hulp bij doelgerichte bewustwording en beleid. Zo krijg je grip op security.

Met onze Security as a Service wordt security geen hoofdpijndossier. Ontdek hieronder de verschillende onderdelen.

Bewustwording

Naast technische maatregelen is bewustwording bij medewerkers cruciaal om veiligheidsincidenten te voorkomen. Met onze bewustwordings-campagnes helpen we met ‘best practices’ voor security. We simuleren bijvoorbeeld phishing-aanvallen, zodat jouw collega’s deze e-mails leren herkennen. Op basis van de resultaten van simulaties kunnen we trainingsmodules op maat uitrollen. Daarnaast bewaken we de e-mail- en data-omgeving proactief, om incidenten direct op te volgen en te communiceren naar gebruikers.

Beleid

Ook het juiste beleid is een cruciaal onderdeel voor security. Dit is het startpunt voor de inrichting van de techniek en ondersteuning aan gebruikers. Wij ondersteunen bij vragen over ICT-beleid. Jij als bestuur bepaalt het beleid, maar wij kunnen ondersteunen bij validatie van een beleidsartikel of -vraag. Ook begeleiden we bij het opzetten van phishing-simulatie, en voeren we één keer per jaar een analyse uit voor security-inzichten.

E-mail-bescherming

Een cyberaanval begint vaak met een onschuldig lijkende email. Daarom bieden wij geavanceerde spam-, malware en phishing-filters. Incidenten worden proactief gedetecteerd en opgevolgd door onze security-experts, voor optimale veiligheid. Komt er een kwaadwillende e-mail doorheen, dan wordt deze alsnog verwijderd, als deze in wereldwijde databases staat. Dankzij een contentfilter worden uitgaande e-mails tegengehouden, als ze bijvoorbeeld privacy-gevoelige informatie bevatten. Dat beschermt tegen datalekken en maakt je AVG-proof. Belangrijk is ook dat je zelf e-mails met vertrouwelijke informatie en documenten op een veilige manier kunt versturen. Met onze Encrypted mailing plug-in zorgen wij er samen met jou voor dat deze e-mails veilig verstuurt.

Back-up

Bij veiligheidsincidenten is een goede back-up de reddingsboei voor jouw school. Toch biedt Microsoft 365 zo’n back-up niet standaard aan. Wij ondersteunen met een dagelijkse kopie van alle belangrijke data, zoals mailboxen, OneDrive, SharePoint Sites en Teams. Deze back-up is ‘incremental’: ongewijzigde data blijft staan, en wordt dagelijks bijgewerkt met nieuwe en gewijzigde bestanden. Juist dit type back-up beschermt tegen ransomware. De omvang van de data maakt niet uit en de reservekopie is onbeperkt beschikbaar.

Contentfilter

Een contentfilter beschermt tegen malware en spam, en beschermt leerlingen en medewerkers ook tegen ongewenste content. Een lijst van online content wordt geblokkeerd, zoals websites met seksuele inhoud of over gaming, gokken en crypto. Dit contentfilter werkt ook als aanvullend middel tegen phishing: links uit malafide e-mails worden automatisch toegevoegd aan het filter, zodat ze niet meer toegankelijk zijn.

E-mail Threat Scan

Onze E-mail Threat Scan is een eerste stap in de bescherming van je omgeving. Deze vrijblijvende scan beoordeelt jouw e-mailboxen over de afgelopen 365 dagen, en brengt in kaart of er malafide e-mails aanwezig zijn. Deze e-mails worden gecategoriseerd, bijvoorbeeld op phishing, samen met acties die ondernomen kunnen worden. De uitkomsten van de scan zijn een goed startpunt om het security-beleid te bepalen.

Scan aanvragen    of    Vraag meer informatie aan

Zonder frustraties het nieuwe schooljaar in

De zomer is de perfecte gelegenheid om het schoolnetwerk te vernieuwen en zo optimaal voor te bereiden op het komende schooljaar. Zorg jij voor een veilige en betrouwbare verbinding voor alle gebruikers binnen je scholen? Profiteer dan van onze speciale Hardware Zomerdeals, waarmee jouw scholen kunnen genieten van de nieuwste technologieën tegen scherpe prijzen.

Bekijk de netwerk en security zomerdeals

Kies voor excellente dienstverlening