bool(false)

De Kinderopvangscan

Breng je speel-/leeromgeving in kaart

Direct contact

Jessica Knuman | De Rolf Groep
Jessica Knuman

Sales consultant

Kinderen

Hoe weet je of het aanbod op je kinderopvanglocatie de juiste bouwstenen biedt voor de ontwikkeling van het kinderbrein? Wij helpen je graag verder door middel van onze kinderopvangscan! 

Wat houdt de Kinderopvangscan in?

Door middel van de Kinderopvangscan maken we het voor kinderdagverblijven inzichtelijk wat er aan kwalitatief spelmateriaal aanwezig is. Dit doen wij vanuit een duurzame gedachte. Materialen moeten namelijk voor een langere tijd mee kunnen gaan. Daarnaast maken we de koppeling met de ontwikkelingsgebieden en leeftijdscategorieen. Op deze manier kunnen we de aandachtspunten eenvoudig in kaart brengen. Je kunt dus op een beredeneerde manier investeren in nieuwe materialen. Zo weet je zeker dat je in alle ontwikkelingsgebieden wat te bieden hebt voor een rijke speel- en leeromgeving voor elk kind. 

Vraag de Kinderopvangscan aan

Het initiatief van de Kinderopvangscan komt vanuit de behoefte om te meten wat de pedagogische kwaliteit van de aanwezige spel- en ontwikkelingsmaterialen zijn. Deze zijn noodzakelijke voor de ontwikkelingsstimulering van het jonge kind. Er is behoefte aan vernieuwing én aansluiting bij de huidige tijd. 

Onze werkwijze 

Tijdens een Kinderopvangscan is een van onze onderwijsadviseurs aanwezig bij jou op locatie. De speel- en leeromgeving wordt geobserveerd, waarbij het aanbod en de kwaliteit van het ontwikkelingsmateriaal wordt geïnventariseerd. Is het aanbod compleet? Wat is de kwaliteit van het materiaal? Zijn afbeeldingen nog van de huidige tijd zijn en zijn deze nog herkenbaar?

Het resultaat: een advies op maat. De materialen worden in een overzicht gezet en op basis daarvan wordt het inzichtelijk waar er ruimte is voor verbetering. Hieruit komt het advies over welke materialen aangeschaft kunnen worden per ontwikkelingsgebied.

Veelgestelde vragen over de Kinderopvangscan

Waarom een Kinderopvangscan?

Bij de kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang waar we komen krijgen we positieve geluiden terug. Onze pedagogisch geschoolde adviseurs ontzorgen de kinderopvang namelijk en nemen veel tijd en werk uit handen. Daarnaast werken we volgens een bepaalde systematiek en worden materialen gekoppeld aan ontwikkelingsgebieden van de kinderen. Op deze manier kunnen kinderopvangen gericht op zoek naar nieuwe materialen om aan te schaffen. Bovendien helpen we door middel van een kinderopvang scan ook de kinderopvang richting te geven aan de speel/leeromgeving van het jonge kind.

Hoe objectief is de Kinderopvangscan?

De Kinderopvangscan is geheel objectief. We kijken namelijk naar de verschillende ontwikkelingsgebieden en koppelen deze aan een bepaalde dekkingsgraad. Op basis hiervan kijken we wat er aanwezig is en wat er nog ontbreekt.

Op welke manier wordt de beoordeling gegeven?

Op basis van onze scan krijgt het materiaal een beoordeling:

  • Goed: de kwaliteit van het materiaal is goed. De lak zit er nog op en de afbeeldingen passen bij de huidige tijd. Het aanbod is compleet en de materialen gaan nog langere tijd mee.
  • Middelmatig: afbeeldingen nog van de huidige tijd, het materiaal kan er nog mee door, maar er is wel al wat slijtage zichtbaar, wordt niet meegenomen in dekkingsgraad, maar kan wel nog gebruikt worden. Houd er rekening mee dat het materiaal op korte termijn vervangen moet worden. Oordeel: aanbod is incompleet.
  • Onvoldoende: het materiaal is kapot, incompleet en/of de afbeeldingen passen niet meer bij huidige tijd.

Meer weten over de Kinderopvangscan?

Wil je meer weten over ons aanbod aan ontwikkelingsmaterialen of wil je een Kinderopvangscan aanvragen? Neem contact op via het contactformulier.

Neem contact op
Jessica Knuman | De Rolf Groep
Jessica Knuman

Sales consultant

Niet de oplossing gevonden die je zocht?

Kijk gerust eens verder in ons aanbod.