Direct contact?
Jessica Knuman | De Rolf Groep
Neem contact op Jessica Knuman Jonge Kind consultant
Neem contact op

Jonge kinderen leren door te ontdekken en te spelen. Door middel van spelen leert het kind de wereld om zich heen te ontdekken en maakt het zich stapsgewijs eigen. Daarom is een rijke speel-leeromgeving voor een kind belangrijk.

Educatief ontwikkelingsmateriaal

Spel is het begin van leren. Ze leren met al hun zintuigen door te experimenteren én te doen. Als ze bijvoorbeeld meteen een werkblad aangeboden krijgen, blijft de kennis niet hangen wanneer ze het niet eerst met hun zintuigen doorleefd hebben. Daarom is goed, duurzaam en educatief ontwikkelingsmateriaal erg belangrijk.

Ontwikkelingsmateriaal is specifiek ontworpen om cruciale leerervaringen op te doen. De uitdaging in ontwikkelingsmateriaal voor kinderen zit in de veelzijdigheid en de didactische en pedagogische kennis waarmee het ontwikkeld is. Kinderen worden uitgedaagd tot actie en onderzoek door educatief ontwikkelingsmateriaal. Zo stimuleert elk ontwikkelingsmateriaal weer een bepaald doel en wordt er automatisch gewerkt aan de ontwikkeling van het kind.

Ontdek hoe we dat mogelijk maken

Zorg voor een rijke speel-leeromgeving

Spel is het begin van leren. Daag kinderen uit met aantrekkelijk ontwikkelingsmateriaal en zet in op spel. Zorg voor een rijke speel-leeromgeving met goed en verantwoord ontwikkelingsmateriaal. Er zijn veel verschillende ontwikkelingsmaterialen, zoals LEGO EducationPlanToysNienhuis (Montessori)BiOBUDDIRoylcoWizzwizz.

Ontdek meer ontwikkelingsmaterialen in onze webshop

Hoe is jouw ontwikkelingsmateriaal?

Wil je weten of jouw aanbod aan ontwikkelingsmaterialen de juiste bouwstenen bieden voor het kinderbrein? Wij nemen het werk uit jouw handen met onze scans en geven hierbij een advies op maat. Lees hieronder meer over onze scans.