bool(false)

Jonge kinderen leren door te ontdekken en te spelen. Door middel van spelen leert het kind de wereld om zich heen te ontdekken en maakt het zich stapsgewijs eigen. Daarom is een rijke speel-leeromgeving voor een kind belangrijk.

Educatief ontwikkelingsmateriaal

Spel is het begin van leren. Ze leren met al hun zintuigen door te experimenteren én te doen. Als ze bijvoorbeeld meteen een werkblad aangeboden krijgen, blijft de kennis niet hangen wanneer ze het niet eerst met hun zintuigen doorleefd hebben. Daarom is goed, duurzaam en educatief ontwikkelingsmateriaal erg belangrijk.

Ontwikkelingsmateriaal is specifiek ontworpen om cruciale leerervaringen op te doen. De uitdaging in ontwikkelingsmateriaal voor kinderen zit in de veelzijdigheid en de didactische en pedagogische kennis waarmee het ontwikkeld is. Kinderen worden uitgedaagd tot actie en onderzoek door educatief ontwikkelingsmateriaal. Zo stimuleert elk ontwikkelingsmateriaal weer een bepaald doel en wordt er automatisch gewerkt aan de ontwikkeling van het kind.

Zorg voor een rijke speel-leeromgeving

Spel is het begin van leren. Daag kinderen uit met aantrekkelijk ontwikkelingsmateriaal en zet in op spel. Zorg voor een rijke speel-leeromgeving met goed en verantwoord ontwikkelingsmateriaal. Er zijn veel verschillende ontwikkelingsmaterialen, zoals LEGO Education, PlanToys, Nienhuis (Montessori), BiOBUDDI, Roylco, Wizzwizz.
Ontdek meer ontwikkelingsmaterialen in onze webshop

Ontwikkelingsmaterialen van de Rolf groep

Wij maken al meer dan 100 jaar onze eigen ontwikkelingsmaterialen onder de naam Rolf. Laat kinderen vaardigheden ontwikkelen met de ontwikkelingsmaterialen binnen onze 5 Rolf materiaal lijnen.
Bekijk Rolf ontwikkelingsmaterialen

Hoe is jouw ontwikkelingsmateriaal?

Wil je weten of jouw aanbod aan ontwikkelingsmaterialen de juiste bouwstenen bieden voor het kinderbrein? Wij nemen het werk uit jouw handen met onze scans en geven hierbij een advies op maat.
Lees meer over onze scans

Meer weten over ontwikkelingsmaterialen?

Wil je meer weten over ons aanbod aan ontwikkelingsmaterialen? Bekijk onze webshop of neem contact op.

Direct contact
Nicole Verdonk
Nicole Verdonk

Onderwijsadviseur

Niet de oplossing gevonden die je zocht?

Wij delen dezelfde passie en vertellen je daar graag meer over!