Direct contact?
Danielle Diele
Neem contact op Danielle Diele Business Unit Manager Onderwijsadvies & Ontwikkeling
Neem contact op

Het vinden en behouden van goed personeel wordt steeds lastiger. Het personeelstekort is al jaren een probleem in de kinderopvang en het basisonderwijs. Deels door de vergrijzing, deels door de hoge uitval van (startende) professionals. Een van de manieren om het risico op uitval te verkleinen is de secundaire arbeidsvoorwaarde ‘scholing- en studiefaciliteiten’ onder de loep te nemen.

Binden en boeien door een goede opleidingscultuur

Wie in het onderwijs of kinderopvang werkt, is elke dag bezig met de ontwikkeling van kinderen. Om nóg beter bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen, zien we dat leerkrachten en pedagogisch medewerkers bezig zijn met hoe ze hun eigen kennis en vaardigheden up-to-date kunnen houden.

Door het aanbieden van bij- en/of nascholing in de vorm van trainingen, opleidingen en cursussen vergroot je niet alleen de kennis in jouw school of kinderopvanglocatie, het vergroot ook de loyaliteit en werktevredenheid van het personeel. Met het leerplatform KlasMastr faciliteer je professionals in hun scholing.

Een leeraanbod op maat

Op basis van jullie behoefte en visie stel je samen met je persoonlijke Klasmastr adviseur een leeraanbod op maat samen. Zo krijgen jullie precies de trainingen die jullie nodig hebben om je werk nog beter te doen en houdt je medewerkers gemotiveerd.

Eigenaar van je persoonlijke ontwikkeling

In KlasMastr kun je dié trainingen aanbieden die passen bij de visie en leerbehoeften van de organisatie, maar kun je dankzij de ruim 750 online trainingen ook aansluiten bij de individuele leerbehoefte van de medewerker. En niet alleen aan de leerbehoefte is gedacht, ook aan de leerstijl. Van e-learning, microlearning tot podcast, audioboek of zelfs complete leerlijnen.

Inspiratie - Klasmastr
Hans te Lindert
-
teamleider en adviseur bij PON
“Dankzij het digitale bekwaamheidsdossier blijf ik op de hoogte wat er speelt. Hierdoor kunnen we als teamleiders beter ondersteunen in hun professionalisering en samen kijken wat goede vervolgstappen zijn.”

Bespaar tijd, kies voor KlasMastr

Het kan tijdrovend zijn om van iedereen te weten wat er speelt en waar ze tegenaan lopen. Via het bekwaamheidsdossier heb jij of jouw bestuur altijd een actueel overzicht van de expertises die je in huis hebt. Je ziet welke trainingen leerkrachten op dit moment volgen, gevolgd hebben of welke ze nog gaan volgen.