Direct contact?
Peter bos
Neem contact op Peter Bos Accountmanager
Neem contact op

Schrijven is een belangrijke vaardigheid voor kinderen. Zo versterkt leren schrijven de cognitieve- en motorische ontwikkeling. Bovendien zorgt met de hand schrijven voor betere leesvaardigheden. Dat komt door het herhalen van de beweging die je maakt bij het schrijven van een letter. Wist je dat er 12 verschillende gebieden in het brein worden geactiveerd bij schrijven? Kortom, schrijven is onmisbaar op de basisschool. Een goede schrijfmethode dus ook. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

 

Overzicht schrijfmethodes

  • Handschrift – Malmberg
  • Klinkers – Malmberg
  • Pennenstreken 2 & Pennenstreken 3 – Zwijsen
  • SchrijfOceaan – Jongbloed
Bekijk alle schrijfmethodes

De schrijfmethodes

Handschrift – Malmberg

De schrijfmethode ‘Handschrift’ speelt in op de belevingswereld van kinderen met uitdagende oefeningen voor zowel links- als rechtshandigen. Handschrift laat kinderen het plezier en belang van schrijven met de hand ontdekken.

Bekijk Handschrift 

Klinkers – Malmberg

Kinderen ontdekken met de schrijfmethode ‘Klinkers’ het belang en plezier van schrijven met afwisselende oefeningen die aansluiten op hun belevingswereld. Klinkers is het perfecte vervolg op Lijn 3. De schrijfmethode besteedt aandacht aan de schrijfhouding en fijne motoriek. Zo heb jij een klas vol nette en ontspannen schrijvers.

Bekijk Klinkers 

Pennenstreken 2 & Pennenstreken 3 - Zwijsen

Pennenstreken 2

Kinderen uit groep 1 t/m 8 leren met de schrijfmethode ‘Pennenstreken’ vlot en leesbaar schrijven. De schrijfmethode werkt met functionele oefeningen en schrijfadviezen. Hiermee ontwikkelen leerlingen op hun eigen tempo een handschrift om trots op te zijn. Leerlingen kunnen zowel verbonden als in blokschrift leren schrijven. De methode sluit aan bij het onderwijs van nu. Alle oefeningen en schrijfadviezen hebben een praktische insteek.

Bekijk Pennenstreken 2

Pennenstreken 3

Pennenstreken 3 is volledig vernieuwd en sluit nog beter aan op de belevingswereld van kinderen en op het onderwijs van vandaag en morgen. Het grootste verschil met editie 2? Het maakt leren schrijven nóg leuker en makkelijker. Voor je leerlingen én voor jou als leerkracht. Aansluitend op Veilig leren lezen Zoem-versie en inspelend op de belevingswereld van kinderen.

  • Een eigen en leesbaar handschrift
  • Extra aandacht voor de fijne motoriek
  • 100% aansluiting op Veilig leren lezen Zoem-versie

Bekijk Pennenstreken 3

SchrijfOceaan – Jongbloed

De schrijfmethode ‘SchrijfOceaan’ heeft dezelfde structuur als TaalOceaan. De methode bestaat uit 10 thema’s. Elk thema duurt 4 weken, met 3 lesweken en 1 herhalingsweek. In deze lessen zitten overtrekbladzijdes en zelfschrijfbladzijden en bevatten suggesties ter remediëring, gericht op de fijne motoriek. Elke les bevat verschillende opties voor het schrijven van de letter. De letter kan dus op verschillende manieren worden aangeleerd. In de herhalingsweek komt elke letter opnieuw aan orde.

Bekijk SchrijfOceaan 

Haal het maximale uit jouw nieuwe methode!

Hoe zorg je ervoor dat jullie nieuwe methode daadwerkelijk zorgt voor een verbetering van het onderwijs? Om dit te realiseren moeten de teamleden niet alleen de inhoud en de didactiek van de methode kennen, maar ook de vaardigheden hebben om deze didactiek te vertalen naar hun eigen klas. Met onze – door erkende onderwijsadviseurs begeleide – methode implementatietrainingen haal je het maximale uit jouw nieuwe methode.

Naar implementatiebegeleiding