Het beheren van alle apparaten op jouw school kan een flinke klus zijn. Wij denken hierin graag met je mee. Zo kunnen wij je helpen door alle apparaten aan te sluiten op een online omgeving. Vanuit zo’n online omgeving kun je bijvoorbeeld handig een apparaat op afstand configureren, instellen of de beveiliging van je apparaat aanpassen. Wij zetten de belangrijkste voordelen van de verschillende beheertools voor je op een rij.

Microsoft Endpoint – Intune for Education 

Intune for Education is een onderdeel van het Mobile Device Management systeem Microsoft Endpoint. Met Intune for Education heb je de volgende mogelijkheden:

 • Het bureaublad en mobiele apparaten beheren die leerlingen gebruiken voor educatieve zaken.  
 • Toegang verlenen tot lesmateriaal aan leerlingen en leerkrachten.  
 • Je kunt de beveiligingseisen van de school toepassen op apparaten en apps.  
 • Digitale testen afleggen onder leerlingen waarbij je rechtstreeks vanuit het klaslokaal leerlingen kunt beoordelen. 

Jamf School

Jamf School is een enterprise management oplossing van Apple en is geschikt voor gebruik bij Apple apparaten op jouw school. Jamf School biedt de volgende mogelijkheden: 

 • Je kunt het gehele beheer van Apple apparaten met Jamf School automatiseren. 
 • Apparaten zijn aan te passen aan de behoeften van de leerling of leerkracht. 
 • Beveiliging kan worden aangepast aan de wensen van jouw school. 
 • De juiste toegang verlenen aan leerlingen en leerkrachten.   

Google Workspace voor apparaten

Google Workspace biedt de mogelijkheid om apparaten te beheren met een Google-eindpuntbeheer. Dit betekent dat de beveiliging voor elk apparaat centraal geregeld is. Dit biedt de volgende voordelen: 

 • Je kunt apparaten beschermen tegen hacken 
 • Apparaten en accounts op afstand blokkeren, deblokkeren of wissen
 • Een apparaat inventaris bijhouden.  
Ontdek onze oplossingen

Insight

Insight is een tool van de Rolf groep, die inzicht geeft in de persoonlijke omgeving van jouw school. Deze tool bevat een overzicht van welke producten je gebruik maakt, hoeveel apparaten je hebt en of ze allemaal goed functioneren. Hierdoor kunnen we problemen direct signaleren of zelfs opvangen voordat het overlast veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een laptop die al een aantal weken geen beveiligingsupdates heeft gedaan of een iPad die een lange periode niet actief is geweest. We krijgen hier direct een melding van en kunnen actie ondernemen voordat dit bij je school voor problemen zorgt.  

Beheer randapparatuur

Naast het beheren van de laptops en computers, kunnen we ook het beheer van al het randapparatuur van je overnemen. We zorgen er dan voor dat alle apparatuur naadloos op elkaar aansluit, zodat er bijvoorbeeld vanaf elke laptop geprint kan worden, dat er voldoende muizen en toetsenborden beschikbaar zijn en dat de digiborden klaar zijn voor gebruik. Dit verlicht de werkdruk van de ICT-coördinatoren en leerkrachten, zodat zij zich kunnen focussen op het verzorgen en faciliteren van het beste onderwijs! 

Kies voor excellente dienstverlening