NULL

Scans

Breng de speel-/leeromgeving in kaart

Direct contact

Jessica Knuman | De Rolf Groep
Jessica Knuman

Sales consultant

Onderbouwscan

Materialen hebben een grote impact op de ontwikkeling van jonge kinderen. Niet alleen het soort ontwikkelingsmateriaal, maar ook de huidige staat van het product. Producten gaan nou eenmaal niet eindeloos mee en zijn op een gegeven moment aan vervanging toe. Geen tijd om dit allemaal zelf in kaart te brengen? Wij hebben de oplossing. 

Het gemak van een scan

In een klas of kinderopvang zijn vaak een grote hoeveelheid ontwikkelingsmaterialen te vinden. Deze materialen zijn niet altijd meer helemaal volledig en van de beste kwaliteit. Daarom is het belangrijk om van tijd tot tijd alle ontwikkelingsmaterialen door te nemen en te inventariseren wat er aan vervanging toe is. Zo zorg je er als school of kinderopvang voor dat alle ontwikkelingsgebieden van het jonge kind goed vertegenwoordigd zijn in je materialen. 

Bij de Rolf groep gaan we nog een stapje verder. We kijken samen welke ontwikkelingsmaterialen aansluiten bij de visie van jouw school of kinderopvang. Zo kunnen we een pakket op maat samenstellen voor jou. Zodat jullie elke dag weer het beste uit het jonge kind kunnen halen.

De kinderopvangscan

Bij onze kinderopvangscan bezoekt een onderwijsadviseur van de Rolf groep je kinderdagverblijf. Tijdens dit bezoek observeren ze de speel- en leeromgeving en wordt het aanbod en de kwaliteit van het ontwikkelingsmateriaal in kaart gebracht. Hierbij kijken we onder andere naar de volgende punten: Is het aanbod compleet? Wat is de kwaliteit van het materiaal? Zijn afbeeldingen nog van de huidige tijd zijn en zijn deze nog herkenbaar? Op basis van deze analyse wordt er een advies op maat samengesteld. Ideaal dus, zonder dat het jullie werk kost. Wij ontzorgen de kinderdagverblijven volledig.
Lees meer over de kinderopvangscan

De onderbouwscan

Ook bij een onderbouwscan komt onze onderwijsadviseur bij jullie langs op locatie. Met behulp van een handige tool brengt ze de status en kwaliteit van de aanwezige ontwikkelingsmaterialen in kaart. Ze bespreekt samen met jullie de visie van jullie school en kijkt welke materialen daarbij aansluiten. Op basis van deze grondige analyse schrijft onze onderwijsadviseur een advies waarin precies staat welke materialen aan vervanging toe zijn en wat een geschikte vervanging is. Zo kan je op een onderbouwde manier de leeromgeving van jouw leerlingen inrichten.
Lees meer over de onderbouwscan

Meer weten over onze verschillende scans?

Wil je meer weten over wat je van onze scans kunt verwachten? Wij vertellen je graag meer. Stel eenvoudig je vraag via het onderstaande formulier en dan laten we snel meer weten.

Direct contact
Jessica Knuman | De Rolf Groep
Jessica Knuman

Sales consultant

Niet de oplossing gevonden die je zocht?

Wij delen dezelfde passie en vertellen je daar graag meer over!