Direct contact?
Paul van Vliet
Neem contact op Paul van Vliet Key accountmanager
Neem contact op

De huishoek speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van jonge kinderen. Door thuissituaties na te spelen in de huishoek leren kinderen veel over het dagelijkse leven. Hierbij is het van belang dat de huishoek herkenbaar is. Voor het inrichten van een herkenbare en duurzame huishoek denken we graag met je mee!

Belang van de huishoek

Met de huishoek leren we jonge kinderen, spelenderwijs, over taken en situaties in het dagelijks leven. Van boodschappen doen, eten klaarmaken en tafel dekken tot opruimen en schoonmaken. Dit kan variëren van een eenvoudig, solitair rollenspel tot echt samenspelen met andere kinderen door te overleggen over het spel, naar elkaar luisteren en begrijpen wat andere kinderen willen.

Maar hoe richt je een huishoek in zodat jonge kinderen worden geprikkeld om te gaan spelen, ontdekken en leren? Welke materialen passen bij een herkenbare huishoek? In de video inspireren we je met drie verschillend ingerichte huishoeken:

huishoek 1

Bij het ontwerpen van een nieuwe huishoek staan de volgende 3 vragen centraal:

groen hart

Is de huishoek prikkelend en uitdagend?

groen hart

Is de huishoek overzichtelijk?

groen hart

Is de huishoek ingericht met eigentijdse ontwikkelingsmaterialen?

Versier je huishoek met een achterwand poster

Wil je van de huishoek echt een aparte ruimte maken? Dan is onze achterwand poster iets voor jou. Zo creëer je een inspirerende afscheiding tussen de huishoek en de rest van de ruimte. Download de achterwand poster hier. Door deze te combineren met een akoestische roomdivider creëer je gelijk rust. Deze roomdivider dempt het geluid waardoor er minder ruis ontstaat in de klas. 

Vind je het leuker om de creativiteit van de leerlingen in te zetten? Vraag ze dan allemaal de huishoek kleurplaat te versieren. Download de huishoek kleurplaat hier

Advies op maat

Heb je ondersteuning nodig bij het creëren van een inspirerende huishoek met eigentijds interieur en moderne materialen? Onze onderwijsconsulenten denken graag met je mee. Maak een gratis afspraak. Dan komen wij langs op jouw school of nodigen we je uit in onze showroom in Ochten. 

Neem contact op