Direct contact?
Thijs Zwart
Neem contact op Thijs Zwart Apple Business Manager
Neem contact op

Het hebben van de juiste tools is erg belangrijk in het onderwijs. Dat weten wij als geen ander! Apple biedt daarom een breed pakket aan oplossingen voor het onderwijs en de opvang. Zo kun jij je concentreren op het allerbelangrijkste: lesgeven! Benieuwd hoe Apple kan bijdragen aan het onderwijs op jouw school of opvang? Je leest het op deze pagina.

Als Apple Authorised Education specialist is de Rolf groep gecertificeerd om scholen te ondersteunen bij de implementatie en het gebruik van Apple oplossingen. Samen met Apple bieden wij jouw school of opvang oplossingen voor gedegen, inspirerend, en creatief onderwijs.

Ontdek onze oplossingen

Verschillende Apple tools

Voor leerkrachten en ICT-coördinatoren van primair onderwijs, kinderopvang en buitenschoolse opvang.

Apple teacher: alle tools voor leerkrachten

apple teacher center

Apple Teacher is een gratis onderwijsprogramma ontwikkeld om jou als leerkracht te ondersteunen en inspireren bij het inzetten van Apple producten op school of opvang. Het is beschikbaar voor alle leerkrachten en iedereen die met Apple in het onderwijs werkt. Met Apple Teacher kun je in je eigen tempo aan de slag in een op jou afgestemde leeromgeving: het Apple Teacher Learning Center. Ontwikkel je vaardigheden met iPad en Mac en pas ze meteen toe in je les. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt en hoeveel devices er in de klas worden gebruikt. Ontdek meer op Apple Teacher.

Gratis content voor leerkrachten

Benieuwd hoe je de iPad in jouw les kan gebruiken? Apple ontwikkelde hiervoor 2 programma’s met gratis les content die je direct in de klas en aanvullend bij alle vakken kunt inzetten:

  • Iedereen is creatief

Apple iedereen is creatief

Met ‘Iedereen is creatief’ integreer je op een leuke en relevante manier creatieviteit in de les. Kinderen leren hoe ze ideeën overbrengen via video, fotografie, muziek en tekeningen op de iPad. Zo leren ze bijvoorbeeld rekensommen op muziek te zetten, brengen ze presentaties tot leven met beeld en geluid en nog veel meer.

  • Iedereen kan programmeren

lesgeven in programmeren

Met ‘Iedereen kan programmeren’ leren kinderen op alle niveaus programmeren. Zo leren ze niet alleen een belangrijke vaardigheid, maar laat je ze ook een andere manier van denken zien. Je leert ze hoe ze hun eigen ideeën tot leven brengen want al tijdens het programmeren kun je zien wat je aan het maken bent. Apple heeft een eigen programmeertaal ontwikkeld genaamd Swift waarbij gebruiksgemak centraal staat. Het is daarmee makkelijk te leren en krachtig in gebruik.

Eenvoudig beheer en overzicht

Jamf school op Macbook

JamF School

Jamf School is een speciaal voor het onderwijs en kinderopvang ontwikkelde beheersoplossing voor Apple gebruikers (Mobile Device Management). Dankzij de eenvoudige webinterface kun je zelf eenvoudig je Apple devices beheren en beveiligen. Met Jamf Teacher kun je in een handomdraai beperkingen instellen voor websites, apps, de camera en nog veel meer. Je kunt zelfs de iPads van alle leerlingen tegelijk vergrendelen om bijv. een bericht laten zien. Natuurlijk helpen wij je met het implementeren van Jamf en zorgen we voor een bijpassende training voordat je hiermee aan de slag gaat.

logo Jamf School

Apple School manager

Apple School Manager is een eenvoudige webportal waarmee jij als ICT-coördinator heel gemakkelijk de toegang tot Apple regelt, devices configureert en apps en boeken download. Leerkrachten krijgen zo alle tools in handen om een inspirerende en creatieve leerervaring te bieden.

Planning essentials

Op basis van 40 jaar innovatie – wereldwijd – en de expertise van ruim 400 ‘Apple Distinguished Schools’, heeft Apple de Planning Essentials-methodiek ontwikkeld. Deze methodiek helpt scholen onderwijs vanuit hun eigen onderwijsvisie (opnieuw) vorm te geven en daarbij technologie te integreren. Het is voor schoolleiders en -besturen zeer de moeite waard om te onderzoeken wat Planning Essentials voor de school kan betekenen. Neem contact met ons op en we vertellen je er graag meer over.

Privacy, toegankelijkheid en veiligheid: antwoorden op vragen van ouders!

Privacy & veiligheid

Bij het gebruik van Apple oplossingen kun je als leerkracht vragen krijgen van ouders over privacy en veiligheid. Goed om te weten is daarom dat privacy een van de kernwaarden van Apple is. De producten van Apple zijn zo ontworpen dat ze de privacy van jou en de kinderen beschermen en je zelf de controle over je eigen gegevens houdt.

Toegankelijkheid

Apple vindt dat iedereen moet kunnen werken met Apple technologie en heeft in het besturingssysteem van haar apparaten allerlei extra mogelijkheden toegevoegd voor gebruikers met een motorische of audiovisuele beperking.

Ongekende mogelijkheden met de iPad

Technologie helpt kinderen leren. De iPad is hier een perfect voorbeeld van en biedt een breed pakket aan oplossingen voor het onderwijs. Van toepassing in de klas voor de kinderen tot eenvoudig ICT beheer voor de leerkracht, ICT-coordinator of bovenschoolse ICT-er. Benieuwd hoe je de iPad direct slim kunt inzetten op jouw school? Bekijk hieronder onze ‘iPad in de klas’ video’s en laat je inspireren! 

. .

Bekijk alle ‘iPad in de klas’ video’s

ipad

NIEUW: het Apple iPad abonnement 

Apple biedt verschillende mogelijkheden om de investering in Apple producten betaalbaar te houden. Daarom introduceert De Rolf groep het zogenaamde iPad abonnement! Daarmee beschik je over de nieuwste iPad inclusief relevante apps en content. Zowel geschikt voor PO, KO en de BSO en al mogelijk vanaf € 8,- per maand per iPad. Druk op onderstaande button voor meer info.

Meer info