Direct contact?
Thijs Zwart
Neem contact op Thijs Zwart Apple Business Manager
Neem contact op

Veel scholen gebruiken iPads en MacBooks omdat ze intuïtief werken en supergebruiksvriendelijk zijn. Ook jonge kinderen kunnen er daardoor mee uit de voeten. Wil jij ook Apple-apparatuur inzetten in jouw lessen? De Rolf groep maakt het jouw medewerkers en leerlingen graag makkelijk om er direct mee aan de slag te gaan. We helpen onder meer met trainingen en inspiratiesessies, zodat je geen mogelijkheid onbenut laat voor de beste onderwijskundige inzet.

Van basisonderwijs en kinderopvang tot voortgezet onderwijs: iPads en Macbooks zijn ideaal voor gebruik in elke les. Of het nu gaat om taal, rekenen, het opdoen van digitale vaardigheden of het aanboren van creativiteit. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het onderwijs. Daardoor geven we je advies en ondersteuning waar je echt iets aan hebt. Niet voor niets zijn we één van de vier officiële Apple Authorized Education Specialists in Nederland.

Jouw partner voor al je Apple behoeften

Met een iPad heb je een geweldig device in handen, een uniek middel. Maar hoe kun je dit nu echt effectief inzetten in de les? Wij helpen je daar graag bij met onder meer inspiratievideo’s, blogs en webinars. Beheerders ondersteunen wij met het installeren van de juiste apps en met het op peil brengen en houden van security. Maar heb je ook nagedacht of je misschien stevige covers nodig hebt of hoe je ervoor zorgt dat apparaten op tijd opgeladen zijn voor de volgende les?

Trainingen en inspiratiesessies zijn een optioneel onderdeel van onze aanpak. Professionals leren dan alle functionaliteiten kennen die bijdragen aan een betere overdracht van de stof. Met onze tips en trucs haal je meer uit elk device. Maar daar laten we het niet bij, we helpen je ook met centraal beheer voor onder meer updates, zodat je zo min mogelijk omkijken hebt naar jouw apparaten.

Zo helpen we je met:

  • Advies over aanschaf en gebruik
  • Leveren en startklaar maken van iPads en MacBooks;
  • Voorzien in aanvullende oplossingen om je apparaten te beschermen, op te laden en op te bergen;
  • Centraal beheer van al je apparaten in de klas en bovenschools, inclusief het uitvoeren van updates;
  • Doorlopende inspiratie en kennisoverdracht door video’s, blogs en en webinars en trainingen;
  • Service en garantie
  • Refresh en duurzaamheid: in overleg weer innemen van oude apparatuur, eventueel voor hergebruik.

Download Apple Scholingsbrochure

Ontdek onze oplossingen

De vier pilaren

Een heldere visie vormt de basis, gevolgd door goede IT-faciliteiten om het onderwijs te ondersteunen. Daarnaast is het van belang dat leerkrachten deze ontwikkelingen omarmen en dat ouders inzicht hebben in het onderwijs dat hun kinderen ontvangen.

Schoolleiders

Op basis van 40 jaar innovatie – wereldwijd – en de expertise van ruim 400 ‘Apple Distinguished Schools’, heeft Apple de Planning Essentials-methodiek ontwikkeld. Deze methodiek helpt scholen onderwijs vanuit hun eigen onderwijsvisie (opnieuw) vorm te geven en daarbij technologie te integreren. Het is voor schoolleiders en -besturen zeer de moeite waard om te onderzoeken wat Planning Essentials voor de school kan betekenen.

Lees meer over de Planning Essentials workshops

ICT

Jamf school op Macbook

JamF School

Jamf School is een speciaal voor het onderwijs en kinderopvang ontwikkelde beheersoplossing voor Apple gebruikers (Mobile Device Management). Dankzij de eenvoudige webinterface kun je zelf eenvoudig je Apple devices beheren en beveiligen. Met Jamf Teacher kun je in een handomdraai beperkingen instellen voor websites, apps, de camera en nog veel meer. Je kunt zelfs de iPads van alle leerlingen tegelijk vergrendelen om bijv. een bericht laten zien. Natuurlijk helpen wij je met het implementeren van Jamf en zorgen we voor een bijpassende training voordat je hiermee aan de slag gaat.

logo Jamf School

Apple School manager

Apple School Manager is een eenvoudige webportal waarmee jij als ICT-coördinator heel gemakkelijk de toegang tot Apple regelt, devices configureert en apps en boeken download. Leerkrachten krijgen zo alle tools in handen om een inspirerende en creatieve leerervaring te bieden.

Leerkrachten

Apple Teacher

Apple Teacher is een gratis onderwijsprogramma ontwikkeld om jou als leerkracht te ondersteunen en inspireren bij het inzetten van Apple producten op school of opvang. Het is beschikbaar voor alle leerkrachten en iedereen die met Apple in het onderwijs werkt. Met Apple Teacher kun je in je eigen tempo aan de slag in een op jou afgestemde leeromgeving: het Apple Teacher Learning Center. Ontwikkel je vaardigheden met iPad en Mac en pas ze meteen toe in je les. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt en hoeveel devices er in de klas worden gebruikt. Ontdek meer op Apple Teacher.

Gratis content voor leerkrachten

Iedereen is creatief
Met ‘Iedereen is creatief’ integreer je op een leuke en relevante manier creativiteit in de les. Kinderen leren hoe ze ideeën overbrengen via video, fotografie, muziek en tekeningen op de iPad. Zo leren ze bijvoorbeeld rekensommen op muziek te zetten, brengen ze presentaties tot leven met beeld en geluid en nog veel meer.

Iedereen kan programmeren
Met ‘Iedereen kan programmeren’ leren kinderen op alle niveaus programmeren. Zo leren ze niet alleen een belangrijke vaardigheid, maar laat je ze ook een andere manier van denken zien. Je leert ze hoe ze hun eigen ideeën tot leven brengen want al tijdens het programmeren kun je zien wat je aan het maken bent. Apple heeft een eigen programmeertaal ontwikkeld genaamd Swift waarbij gebruiksgemak centraal staat. Het is daarmee makkelijk te leren en krachtig in gebruik.

Activiteitenboekjes
Ieder kwartaal brengen wij een eigen gemaakt activiteitenboekje uit met educatieve opdrachten die je direct kunt toepassen in de klas.

Download de activiteitenboekjes

Handige how to video’s
Technologie helpt kinderen leren. De iPad is hier een perfect voorbeeld van en biedt een breed pakket aan oplossingen voor het onderwijs. Van toepassing in de klas voor de kinderen tot eenvoudig ICT beheer voor de leerkracht, ICT-coordinator of bovenschoolse ICT-er. Benieuwd hoe je de iPad direct slim kunt inzetten op jouw school? Bekijk onze ‘iPad in de klas’ video’s en laat je inspireren!

Video uitgelicht: een werkstuk maken op de iPad

.

Ouders

Privacy & veiligheid

Bij het gebruik van Apple oplossingen kun je als leerkracht vragen krijgen van ouders over privacy en veiligheid. Goed om te weten is daarom dat privacy een van de kernwaarden van Apple is. De producten van Apple zijn zo ontworpen dat ze de privacy van jou en de kinderen beschermen en je zelf de controle over je eigen gegevens houdt.

Toegankelijkheid

Apple vindt dat iedereen moet kunnen werken met Apple technologie en heeft in het besturingssysteem van haar apparaten allerlei extra mogelijkheden toegevoegd voor gebruikers met een motorische of audiovisuele beperking.