NULL

Cloudoplossingen voegen enorm veel waarde toe in het onderwijs. Een groot voordeel van werken in de Cloud is namelijk dat apparaten niet meer fysiek op school hoeven te zijn om ze te beheren of om toegang te krijgen tot de documenten die je nodig hebt voor je les. Zo kun je dus voortaan plaats onafhankelijk werken en ook beheren!

Wat is werken in de Cloud?

Werken in de Cloud kun je zien als werken met een enorme digitale gereedschapskist. Deze gereedschapskist is gevuld met allerlei online tools die je helpen bij het geven en volgen van lessen, het verwerken van gegevens, het schrijven van teksten en nog veel meer. De gereedschapskist bevat de belangrijkste elementen die je dagelijks nodig hebt om productief te kunnen werken.   

Zorgeloos werken in de Cloud

De Rolf groep maakt het werken in de cloud echt zorgeloos. In één zin: Wij laten ICT voor jou werken!  

Cloudwerken begint bij jou, bij de gebruiker. Met één keer inloggen, zonder server, op het apparaat van jouw keuze – al je werk en inhoud binnen handbereik, overal, altijd, individueel of in groepsverband. En natuurlijk altijd veilig. Met de meest moderne en betrouwbare infrastructuur, begeleiding en training en bovenal, met professionele support. Wij helpen met onze Zorgeloos in de Cloud oplossing het primair onderwijs en kinderopvang elke dag, zodat jij je kunt focussen op waar het allemaal om draait: Het beste uit iedere leerling halen. 

Werken in de cloud kan met Microsoft 365 en met Google Workspace. Beide pakketten zijn volledig online beschikbaar en daarom beide uitwisselbaar op Chromebooks of Windows-apparaten: Microsoft 365 op Chromebooks of Google Workspace op Windows-apparaten is dus gewoon mogelijk. Jouw onderwijs, doelstellingen en wensen bepalen welke apparaten, software en leermethoden je gaat gebruiken. 

We helpen je hiervoor graag bij het maken van de juiste keuze die past bij jouw onderwijsproces.

Microsoft 365

Microsoft 365 laat leerlingen naar hartenlust (samen)werken aan tekst (Word), tabellen (Excel) en presentaties (PowerPoint). Je logt éénmalig in via ZuluConnect (Single Sign On) en kunt direct aan de slag. Met de samenwerkingssoftware van Microsoft 365 kunnen gebruikers hun werk opslaan en delen in SharePoint, Microsoft Teams en OneDrive.
Lees meer over Microsoft 365

Google Workspace

Google Workspace is het samenwerkingspakket van Google. Leerlingen loggen wederom één keer in via ZuluConnect en kunnen meteen werken aan tekst (Docs), tabellen (Sheets) en presentaties (Slides) – en deze delen met klasgenoten of met de leerkracht.
Lees meer over Google Workspace

Wil je meer weten over werken in de Cloud?

Wil je graag ondersteuning in de beslissing of Cloud werken voor jouw organisatie de oplossing is en welk pakket het beste aansluit? Onze specialisten denken graag met je mee.

Direct contact
Micha van Ravenswaay

Sales consultant

Niet de oplossing gevonden die je zocht?