Direct contact?
Nicoline Timmerman
Neem contact op Nicoline Timmerman Accountmanager
Neem contact op

De Engelse taal wordt steeds belangrijker om goed mee te komen in de huidige maatschappij. Om leerlingen hier goed op voor te bereiden is het verstandig om hier op de basisschool al mee te beginnen. De volgende Engels methodes zijn hiervoor geschikt. 

 

Engels leren – overzicht methodes Engels

  • Blink Engels – Blink
  • Join in – Malmberg
  • My name is Tom – Jongbloed
  • Rise and Shine – Pearson
  • Stepping Stones – Noordhoff
  • Take it Easy – ThiemeMeulenhoff
  • STERK Engels – Graviant
Bekijk alle methodes Engels

Engels leren met deze methodes

Blink Engels - Blink

Blink Engels | Groove.me is de enige methode Engels met doorlopende leerlijnen op verschillende niveaus voor groep 1 t/m 8! Popmuziek vormt de basis van de lesmethode. Popmuziek spreekt kinderen aan, motiveert en geeft zelfvertrouwen.Hierdoor leren kinderen beter en sneller Engels met Blink Engels | Groove.me.

Bekijk Blink Engels

Join in - Malmberg

Met de methode Engels voor groep 1 t/m 8 komen de kinderen letterlijk in beweging en doen spelenderwijs allerlei activiteiten met elkaar. In een realistische context werken ze naar concrete eindopdrachten toe, zodat ze echt iets doen met wat ze hebben geleerd. Hierbij staat niet de technische taalbeheersing, maar het communiceren centraal.

Bekijk Join in

Kids en Tweens - Holmwood

Met Kids leren de leerlingen van groep 1 t/m 4 spelenderwijs de basis van het Engels. Aan de hand van thematische prentenboeken leren de leerlingen nieuwe woorden en korte zinnen. Tweens is een avontuurlijke methode Engels voor groep 5 t/m 8. Online werken de leerlingen op hun eigen niveau aan het vocabulaire en alle vaardigheden.

Bekijk Kids en Tweens 

My name is Tom - Jongbloed

My name is Tom is een moderne methode voor het leren van Engels in een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m groep 8. Door in groep 1 al te beginnen met Engels, leren kinderen op een natuurlijke en geleidelijke manier Engels spreken.

Bekijk My name is Tom

Rise and Shine - Pearson

Rise and Shine is een methode Engels voor groep 4 tot en met groep 8. Een methode waarbij leerlingen niet alleen Engels leren, maar tegelijkertijd kennismaken met wereldburgerschap en vaardigheden ontwikkelen die ze in de toekomst nodig zullen hebben. Met filmpjes over hun eigen leven en gestructureerde lessen leren ze de Engelse taal. Aan het einde van elk hoofdstuk kunnen alle leerlingen laten zien wat ze op hun eigen niveau kunnen: it’s time to shine!

Bekijk Rise and Shine

Stepping Stones - Noordhoff

De Engels methode Stepping Stones is ideaal voor het geven van eenvoudig stapsgewijs Engels. De structuur bevat een duidelijke lesopbouw met herkenbare leerstof, zodat leerlingen met zelfvertrouwen durven te communiceren in het Engels. De methode wordt in het Engels gegeven maar bevat een Nederlandse handleiding.

Bekijk Stepping Stones 

Take it Easy - ThiemeMeulenhoff

Met Take it easy krijg je als leerkracht hulp van co-teachers via het digibord. Native speakers spelen in op de taalgevoeligheid van de jongste leerlingen in groep 1 t/m 4. In groep 5 t/m 8 nemen de co-teachers de leerlingen mee door de lesstof. Met films, muziekclips en opdrachten in combinatie met het werkboek weten ze de taal op originele wijze over te brengen. Of je de co-teachers inzet, bepaal je helemaal zelf.

Bekijk Take it Easy 

STERK Engels - Graviant

Met STERK Engels gaan jouw leerlingen op een leuke manier zelfstandig aan de slag met de Engelse taal. Het is een methode waarin je lezen, uitspraak én tekstbegrip gepersonaliseerd kunt oefenen en het uitstroom niveau kunt meten op ERK-niveau. Leerlingen kunnen vanaf groep 5 voorlezen op individueel niveau en worden daarbij direct online gecoacht door middel van de unieke spraaktechnologie van de software.

Bekijk STERK Engels