Direct contact?
Maarten van Dijk
Neem contact op Maarten van Dijk Accountmanager
Neem contact op

De ontwikkeling van kinderen begint al op jonge leeftijd, lang voordat ze zelf doorhebben dat ze aan het leren zijn. Het is belangrijk dat methodes voor jonge kinderen hierbij aansluiten, zodat peuters en kleuters spelenderwijs kunnen leren. 

 

Overzicht methodes het jonge kind

  • Bas in de klas – Jongbloed
  • Kleuterplein – Malmberg
  • Peuterplein – Malmberg
  • Piramide – de Rolf groep
  • Schatkist – Zwijsen
  • Uk & Puk – Zwijsen
Bekijk methodes

Methodes voor het jonge kind

Bas in de klas - Jongbloed

De methode Bas in de klas biedt een compleet, jaar vullend lesprogramma voor jonge kinderen. Zo bereid je ze voor op taal en rekenen en worden de ontwikkelingsgebieden van het jonge kind gevormd.

Bekijk Bas in de klas 

Kleuterplein - Malmberg

De methode kleuterplein leert kleuters alles wat ze nodig hebben ter voorbereiding op groep 3, op een manier die past bij hun leeftijd. Zodat ze nog steeds kunnen spelen en ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan rekenen, lezen, schrijven, Engels, sociaal-emotionele ontwikkeling, wereldoriëntatie, burgerschap, drama, muziek en beeldende vorming.

Bekijk Kleuterplein

Peuterplein - Malmberg

Met de lesmethode Peuterplein stimuleer je de ontwikkeling en nieuwsgierigheid van jonge kinderen. Speciaal voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. In de methode wordt taal, motoriek, muziek en voorbereidend rekenen behandeld. Dankzij de doorlopende leerlijn is de overgang naar het basisonderwijs een stuk kleiner.

Bekijk Peuterplein 

Piramide - de Rolf groep

Piramide is een educatief programma voor jonge kinderen. Door slimme combinaties van activiteiten en spel krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Met Piramide werk je volgens vier vaste stappen: Oriënteren, Demonstreren, Verbreden en Verdiepen. Daarmee wordt elk onderwerp dat aan bod komt telkens verder verkend en is verdieping ‘ingebakken’.

Bekijk Piramide 

Schatkist - Zwijsen

Schatkist is VVE-gecertificeerd kleuteronderwijs, waarin spelenderwijs leren en ontdekken voorop staat. Het bevat veel keuzevrijheid en ruimte voor eigen activiteiten. Verder is de methode kerndoeldekkend op alle ontwikkelingsgebieden.

Bekijk Schatkist 

Uk & Puk - Zwijsen

Uk & Puk is een uniek totaalprogramma voor kindercentra, met kinderen van 0 tot 4 jaar. Uk & Puk laat baby’s, dreumesen en peuters actief spelen, ontdekken en groeien in herkenbare situaties.

Bekijk Uk & Puk 

Haal het maximale uit jouw nieuwe methode!

Hoe zorg je ervoor dat jullie nieuwe methode daadwerkelijk zorgt voor een verbetering van het onderwijs? Om dit te realiseren moeten de teamleden niet alleen de inhoud en de didactiek van de methode kennen, maar ook de vaardigheden hebben om deze didactiek te vertalen naar hun eigen klas. Met onze – door erkende onderwijsadviseurs begeleide – methode implementatietrainingen haal je het maximale uit jouw nieuwe methode.

Naar implementatiebegeleiding