Direct contact?
Paul van Vliet
Neem contact op Paul van Vliet Key accountmanager
Neem contact op

De techniekhoek is een belangrijke speel- en leeromgeving voor jonge kinderen. Hier maken we ze, spelenderwijs, bekend met de huidige, technologische maatschappij. Door hier op jonge leeftijd mee te beginnen zorgen we ervoor dat kinderen zich comfortabeler voelen bij techniek en kennis makkelijker oppakken. Wij bieden je graag de inspiratie voor een prikkelende techniekhoek. 

Technologie in het onderwijs

Technologie is overal om ons heen. Kinderen groeien ermee op en vinden het vanzelfsprekend. Omdat ze in hun latere leven steeds meer kennis van technologie nodig hebben, heeft dit onderwerp nu een centrale plek in het onderwijs.

Hoe richt je een techniekhoek zo in dat jonge kinderen er als een magneet naar toe getrokken worden en volop gaan spelen, ontdekken en leren? Welke materialen zijn geschikt en hoe creëer je een aantrekkelijke sfeer?

Laat je inspireren door deze compleet ingerichte techniekhoeken

techniekhoek

Bij het ontwerpen van een techniekhoek zetten wij de volgende drie vragen centraal:

groen hart

Is de techniekhoek prikkelend en uitdagend?

groen hart

Is de techniekhoek overzichtelijk?

groen hart

Is de techniekhoek ingericht met eigentijdse ontwikkelingsmaterialen?

Prikkelend en uitdagend

Hoe maak je een techniekhoek prikkelend en uitdagend? Maak of verzamel mooi beeldmateriaal, van bijvoorbeeld robots, ruimtevaartuigen, microscopen, monitoren en gereedschappen, voor een collage in het formaat van de achterwand.

Geen tijd? Download gratis onze kant-en-klare hoge resolutie achterwandposter met een afbeelding van ruimtereiziger Lotje. Door deze af te drukken op een doek voor op een akoestische wand, sla je twee vliegen in één klap: een aantrekkelijke sfeer in de hoek en meer rust in de groep. Deze wanden zijn te bestellen in diverse formaten.

Wil je de leerlingen liever zelf aan het werk zetten? Download de poster als kleurplaat en daag ze uit een eigen invulling te geven. 

Creëer een overzichtelijke techniekhoek 

Een opgeruimde techniekhoek ­nodigt uit tot spelen, leren en ontdekken. Daarom is het belangrijk om overzicht te creëren. Dit kan bijvoorbeeld met de witte STEAM-kasten op wielen, waar je passende lades naadloos in schuift. De bovenkant van deze kast heeft opstaande randen en is ideaal voor robotica-materialen: kleine onderdelen rollen er niet af.

Ook handig: kasten met planken in dezelfde kleuren als de labels van de Rolf ontwikkelingsmaterialen. Visualiseren helpt en ondersteunt jonge kinderen bij het zelfstandig werken en opruimen! Gebruik je ander ontwikkelingsmateriaal? Geen probleem. We sturen je graag gratis gekleurde stickers toe waarmee je zelf de materialen kunt labelen. Neem hiervoor zelf even contact op met de klantenservice.

Advies op maat

Vind je het fijn als één van onze onderwijsconsulenten meedenkt over jouw techniekhoek? Maak dan een gratis afspraak. Dan komen wij langs op jouw school of nodigen we je uit in onze showroom in Ochten.

Neem contact op