Direct contact?
Redmer Boschma
Neem contact op Redmer Boschma Accountmanager
Neem contact op

Niet alleen voor het lichaam, ook voor de geest. Kinderen leren op het schoolplein hun grenzen te verleggen, waardoor ze groeien als persoon. Maar wist je dat spelen en ravotten in de buitenlucht ook een goede invloed heeft op het leren? Spelenderwijs – bijvoorbeeld door het ervaren van afstand, snelheid, en hoogte – komt het ruimtelijk denken tot ontwikkeling. Dat zie je terug in de resultaten in de klas. Hoe ga jij je schoolplein inrichten tot een uitdagende leeromgeving?

Wat je leert van buitenspelen

Buitenspelen is niet alleen goed voor de gezondheid, het heeft een positief effect op de motoriek, creativiteit, zintuigen en hersenontwikkeling.

Volgens de Gezondheidsraad zou ieder kind elke dag 60 minuten matig tot intensief moeten bewegen. Daarnaast heeft een kind 3x per week spier- en botversterkende activiteiten nodig. Onderzoek uit 2020 wijst uit dat bijna de helft van de Nederlandse kinderen hier niet aan voldoet. Met een uitdagend speel- en schoolplein zijn deze doelstellingen wél te halen.

Schoolplein ontwerpen en inrichten op maat

Het aanleggen van een speelplein rond school of kinderopvang is vakwerk. Je moet rekening houden met zaken als veiligheid, voldoende uitdaging en de verschillende leeftijdsgroepen en interesses van kinderen. Wil jij je schoolplein (her)inrichten? Samen met onze deskundige partners kunnen wij je hierbij helpen.

Ontdek onze oplossingen

De route naar jouw perfecte schoolplein

Samen met jou doorlopen we verschillende fases om van ontwerp tot het perfect schoolplein te komen. Download de infographic ‘De route naar jouw perfecte speel- of schoolplein’.

Route naar je plein

Infographic route naar je plein

Onze partners

groen hart

Vriendd Logo

groen hart

logo alles is beweging