bool(false)

Speel- en schoolplein inrichting

Gun ieder kind een uitdagend speelplein

Speel- en schoolplein inrichting

Gun ieder kind een uitdagend schoolplein

Direct contact

Redmer
Redmer Boschma

Accountmanager

schoolplein

Buitenspelen is gezond

Niet alleen voor het lichaam, ook voor de geest. Kinderen leren op het schoolplein hun grenzen te verleggen, waardoor ze groeien als persoon. Maar wist je dat spelen en ravotten in de buitenlucht ook een goede invloed heeft op het leren? Spelenderwijs – bijvoorbeeld door het ervaren van afstand, snelheid, en hoogte – komt het ruimtelijk denken tot ontwikkeling. Dat zie je terug in de resultaten in de klas. Hoe ga jij je schoolplein inrichten tot een uitdagende leeromgeving?

Infographic wat je leert van buitenspelen

Infographic: Wat je leert van buitenspelen

Download de infographic: wat je leert van buitenspelen >

Volgens de Gezondheidsraad zou ieder kind elke dag 60 minuten matig tot intensief moeten bewegen. Daarnaast heeft een kind 3x per week spier- en botversterkende activiteiten nodig. Onderzoek uit 2020 wijst uit dat bijna de helft van de Nederlandse kinderen hier niet aan voldoet. Met een uitdagend speel- en schoolplein zijn deze doelstellingen wél te halen.

Schoolplein ontwerpen en inrichten op maat

Het aanleggen van een speelplein rond school of kinderopvang is vakwerk. Je moet rekening houden met zaken als veiligheid, voldoende uitdaging en de verschillende leeftijdsgroepen en interesses van kinderen. Wil jij je schoolplein (her)inrichten? Samen met onze deskundige partners kunnen wij je hierbij helpen.

Vriendd Logo

Onze partners

logo alles is beweging

Alles in beweging

Met onze partner Alles in beweging maken we van je schoolplein een echt speelplein. Of beter nog: een speelleerplein.

VrienDD

VrienDD maakt het mogelijk om zoveel mogelijk functies aan je buitenruimte toe te voegen. Ze denken met je mee en zorgen voor de levering, aanleg en onderhoud van duurzame buiten- en binnenspeelfaciliteiten, groenvoorziening en straatmeubilair.

Buitenspelen is gezond

Lees meer over schoolplein inrichting

De route naar jouw perfecte schoolplein

Samen met jou doorlopen we verschillende fases om van ontwerp tot het perfect schoolplein te komen. Download de infographic 'De route naar jouw perfecte speel- of schoolplein'.
Route naar je plein
Download de infographic

Verschillende speel- en schoolpleinen

Op een schoolplein wordt er gespeeld en gesport en ontmoeten kinderen elkaar. Hoe integreer je de verschillende functies in één plein? We helpen je hier graag bij.
Lees meer over de verschillende speel- en schoolpleinen

Wil jij een buiteninrichting die beter past bij jouw school of kinderopvang?

We denken graag met je mee hoe je beter gebruik kunt maken van de ruimte rond je school of kinderopvang, zodat er een goede samenhang ontstaat tussen spelen, sporten, ontmoeten, ontspannen en ontdekken.

Direct contact
Redmer
Redmer Boschma

Accountmanager

Niet de oplossing gevonden die je zocht?