Direct contact?
Marjolein Schouwenberg
Neem contact op Marjolein Schouwenberg Accountmanager
Neem contact op

De ontwikkeling van taal is ontzettend belangrijk voor kinderen. Door taal leren kinderen communiceren en elkaar begrijpen. Als hier niet genoeg aandacht aan wordt besteed, kan er een taalachterstand ontstaan. Voor het basisonderwijs zijn er verschillende taalmethodes die je kunt gebruiken om te werken aan de taalontwikkeling van kinderen.

 

Overzicht taalmethodes

  • Nieuw Nederlands Junior – Noordhoff
  • Pit – ThiemeMeulenhoff
  • Staal 2 – Malmberg
  • Taal Actief 5 – Malmberg
  • Taaljacht – Zwijsen
Bekijk alle taalmethodes

De taalmethodes

Nieuw Nederlands Junior - Noordhoff

In de taalmethode Nieuw Nederlands Junior Taal werken leerlingen toe naar een eindproduct waarin alle taaldomeinen een plek hebben. De samenhang tussen taal, spelling en lezen staat centraal. Leerlingen krijgen bij deze taalmethode de kans om te groeien en stap-voor-stap te leren. Ze werken op hun eigen niveau richting het eindproduct en werken aan dezelfde rijke teksten en uitdagende opdrachten. Voor leerlingen die extra uitdaging nodig hebben zijn er plusopdrachten.

Bekijk Nieuw Nederlands Junior

Pit - ThiemeMeulenhoff

Pit is de taal- en spellingmethode voor groep 4 t/m 8. Met deze taalmethode kun je eenvoudig differentiëren in aanpak, tijd en aanbod. In alle lessen is er doorlopend aandacht voor woordenschat.

Bekijk Pit 

Staal 2 - Malmberg

Staal taal is een taalmethode die spelling en grammatica combineert. Met tekst, beeld en andere zelfgekozen bronnen werk je met de leerlingen toe naar een taalproduct dat inspeelt op hun eigen belevingswereld. Staal brengt taal tot leven en zorgt voor betere resultaten op elke school.

Bekijk Staal 

Taal Actief 5 - Malmberg

Kinderen goed leren communiceren – dát is het doel van Taal actief. Wie goed kan communiceren, is beter in staat om te leren en te groeien. Taal actief maakt kinderen bewust van de kracht van taal. Ze passen wat ze geleerd hebben actief toe en groeien zo in taal.

Bekijk Taal Actief 5 

Taaljacht - Zwijsen

Taaljacht: de leukste taal ligt voor het oprapen! Kinderen zijn van nature onderzoekers: ze gebruiken al hun zintuigen om de wereld te verkennen. Met onze nieuwe methode voor taal, spelling en grammatica wordt elke leerling een taaljager!

Bekijk Taaljacht 

Op zoek naar een nieuwe taal- en spellingsmethode? Welke zijn er allemaal en hoe kies je de juiste?

We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Download de folder

Haal het maximale uit jouw nieuwe methode!

Hoe zorg je ervoor dat jullie nieuwe methode daadwerkelijk zorgt voor een verbetering van het onderwijs? Om dit te realiseren moeten de teamleden niet alleen de inhoud en de didactiek van de methode kennen, maar ook de vaardigheden hebben om deze didactiek te vertalen naar hun eigen klas. Met onze – door erkende onderwijsadviseurs begeleide – methode implementatietrainingen haal je het maximale uit jouw nieuwe methode.

Naar implementatiebegeleiding