Direct contact?
Paul van Vliet
Neem contact op Paul van Vliet Key accountmanager
Neem contact op

Vraag kinderen naar wat zij het liefste buiten doen, dan hoor je steevast: klimmen, glijden, fietsen, schommelen en in de zandbak spelen – het liefst met water erbij. Wat kinderen niet kunnen verwoorden – maar wel degelijk bedoelen – is variatie, uitdagingen, andere kinderen ontmoeten, in de natuur zijn. En vooral: zichzelf zijn.

De inrichting van de buitenruimte

De buitenruimte van een kinderopvanglocatie heeft een belangrijke functie voor de ontwikkeling van kinderen. Binnen de beperking van de afmetingen zoek je naar een eigen identiteit en uitstraling. En naar voldoende uitdaging.

Buiten biedt vernieuwende ervaringen

Buiten spelen kinderen op een andere manier dan binnen doordat de ervaring van ruimte, weer, natuur, licht, grond en ondergrond anders is dan binnen. Hierdoor verschilt het spel en onderzoek met die in de binnenruimte. Zo zijn er buiten andere geuren en kleuren, liggen de materialen voor het oprapen en verschillen de associaties met die in de binnenruimte, wat inspireert tot fantasiespel.

Hoe richt je de buitenruimte van jouw kinderopvang in?

Het inrichten van de buitenruimte van een kinderopvang vraagt om een andere insteek dan een plein dat alleen voor basisschoolleerlingen bestemd is. Zo stelt de Wet Kinderopvang eisen aan de oppervlakte en uiteraard staat veiligheid voorop. We helpen je graag met een creatief advies en ontwerp, de uitvoering én met een plan voor het beheer en onderhoud van de buitenruimte. Zo hebben de kinderen jarenlang buitenspeelplezier!

Ideeën voor jullie (nieuwe) buitenruimte

Of je nu een groot of klein budget hebt, met de juiste keuze en wat creativiteit maak je de buitenruimte aantrekkelijk voor de kinderen. Bekijk ons Pinterest bord met ideeën voor de nieuwe buitenruimte van jullie kinderopvang.