Direct contact?
Ronald van den Dungen
Neem contact op Ronald van den Dungen Accountmanager
Neem contact op

In de wereldoriëntatie methodes komen verschillende vakken aan bod, zoals aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek en 21e-eeuwse vaardigheden. Wij zetten de methodes voor je op een rij, zodat jij de methode kunt kiezen die past.

 

Overzicht wereldoriëntatie methodes

  • Blink wereld – Blink
  • De Zaken – Zwijsen
  • Naut, Meander, Brandaan
  • Wijzer! – Noordhoff
Bekijk alle wereldoriëntatie methodes

De wereldoriëntatie methodes

Blink wereld - Blink

In deze methode worden tijdzaken, wereldzaken en natuurzaken besproken. Dit aan de hand van interactieve spelvormen, filmpjes, animaties en proefjes. Zo blijft de informatie echt hangen. Alle 21e eeuwse vaardigheden zijn verwerkt in deze methode.

Bekijk Blink wereld

De Zaken - Zwijsen

De Zaken is de methode voor wereldoriëntatie en bereidt de leerlingen van groep 3 en 4 uitstekend voor op de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek. De kerndoelen van ‘oriëntatie op jezelf en de wereld’ komen geïntegreerd aan de orde.

Bekijk De Zaken 

Naut, Meander, Brandaan

Met de methode Naut Meander Brandaan ontdekken leerlingen de samenhang tussen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek en krijgt wereldoriëntatieonderwijs betekenis. Ze behandelen 21e-eeuwse vaardigheden en leren kennis en vaardigheden direct toe te passen.

Bekijk Naut, Meaner, Brandaan

Wijzer! - Noordhoff

Wijzer! Wereldoriëntatie sluit aan op elke zaakvakkenmethode voor de bovenbouw en legt een goede basis voor de lessen in groep 5. De vakken natuur en techniek, aardrijkskunde en geschiedenis zijn volledig in de thema’s verweven. De eigen interesse en nieuwsgierigheid van kinderen worden hierin gestimuleerd.

Bekijk Wijzer! 

Haal het maximale uit jouw nieuwe methode!

Hoe zorg je ervoor dat jullie nieuwe methode daadwerkelijk zorgt voor een verbetering van het onderwijs? Om dit te realiseren moeten de teamleden niet alleen de inhoud en de didactiek van de methode kennen, maar ook de vaardigheden hebben om deze didactiek te vertalen naar hun eigen klas. Met onze – door erkende onderwijsadviseurs begeleide – methode implementatietrainingen haal je het maximale uit jouw nieuwe methode.

Naar implementatiebegeleiding