In de wereldoriëntatie methodes komen verschillende vakken aan bod, zoals aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek en 21e-eeuwse vaardigheden. Wij zetten de methodes voor je op een rij, zodat jij de methode kunt kiezen die past.
In deze methode worden tijdzaken, wereldzaken en natuurzaken besproken. Dit aan de hand van interactieve spelvormen, filmpjes, animaties en proefjes. Zo blijft de informatie echt hangen. Alle 21e eeuwse vaardigheden zijn verwerkt in deze methode.
De Zaken is de methode voor wereldoriëntatie en bereidt de leerlingen van groep 3 en 4 uitstekend voor op de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek. De kerndoelen van ‘oriëntatie op jezelf en de wereld’ komen geïntegreerd aan de orde.
Met de methode Naut Meander Brandaan ontdekken leerlingen de samenhang tussen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek en krijgt wereldoriëntatieonderwijs betekenis. Ze behandelen 21e-eeuwse vaardigheden en leren kennis en vaardigheden direct toe te passen.
Wijzer! Wereldoriëntatie sluit aan op elke zaakvakkenmethode voor de bovenbouw en legt een goede basis voor de lessen in groep 5. De vakken natuur en techniek, aardrijkskunde en geschiedenis zijn volledig in de thema’s verweven. De eigen interesse en nieuwsgierigheid van kinderen worden hierin gestimuleerd.