Direct contact?
Neem contact op Eveline Kaleveld Onderwijsadviseur
Neem contact op

ICT speelt een belangrijke rol in de huidige maatschappij. Dit begint al bij kinderen op jonge leeftijd. Daarom willen we ze er zo vroeg mogelijk, spelenderwijs, vertrouwd mee maken, op een manier die bijdraagt aan hun ontwikkeling.

Digitalisering in het onderwijs

De digitalisering heeft in de afgelopen jaren zo’n enorme vlucht genomen, dat niemand er meer aan twijfelt dat de kinderen die nu opgroeien hun leven gaan leiden in een wereld vol met ICT. Logisch dus dat er in het onderwijs volop aandacht voor is. Met leren van ICT-gerelateerde onderwerpen gaat het niet anders dan met leren in algemene zin: begin er vroeg mee en doe het spelenderwijs. Dát faciliteren wij in onze ICT-leermaterialen voor het jonge kind.

ICT voor het jonge kind

Kleuters kunnen helemaal opgaan in een spel op een iPad of ander digitaal device. Vormen herkennen, kleuren leren, liedjes zingen of zomaar een gezellig filmpje kijken. Dit is, onbewust, spelenderwijs leren. Onze ICT-middelen werken in de basis hetzelfde, met als kracht dat ze een complete verzameling van leerervaringen vormen die verschillende ontwikkelingsgebieden en leerdoelen afdekken.

Rolf connect

Rolf Connect is één van de vijf Rolf-materiaallijnen en weet op een intuïtieve manier een brug te slaan tussen fysiek en digitaal leren. Deze combinatie van fysiek en digitaal leren is wat de Rolf Connectlijn onderscheidt van enkel werken op bijvoorbeeld een iPad. De combinatie fysiek-digitaal activeert de hersenen op een manier die helpt om effectief te leren.

Leren door te beleven is een tweede manier om het leerproces een impuls te geven – Rolf Connect is daar bij uitstek een voorbeeld van. Denk bijvoorbeeld aan onze Groeipuzzel, het Barcodespel en de HUB met Getalbegrip & rekenenCoderenKleur en vorm !

De Rolf Connect-ontwikkelingsmaterialen zijn strategisch ontwikkeld als digitale uitbreiding op fysiek leren. Meer weten over onze Rolf Connect ontwikkelingsmaterialen?

Lees meer over Rolf Connect