Direct contact?
Maarten van Dijk
Neem contact op Maarten van Dijk Accountmanager
Neem contact op

Het ideale schoolplein daagt kinderen uit om bezig te zijn, te spelen, te entertainen, waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar ieder kind zich thuis voelt. Biedt jullie schoolplein de kinderen geen uitdaging meer? Dan is het tijd voor het vernieuwen van je schoolplein inrichting!

Een functioneel maar uitdagend schoolplein

Een schoolplein moet functioneel zijn: een schoolplein waar ruimte is voor beweging zodat kinderen zich kunnen ontspannen en weer nieuwe energie op kunnen doen voor de volgende lesactiviteit. Bijvoorbeeld door een sportveld waar meerdere sporten gespeeld kunnen worden of waar de kinderen op verschillende speeltoestellen kunnen spelen. Voor de oudere kinderen heb je misschien een chillplek in gedachte: een plek waar ze gezellig kunnen bijpraten of even kunnen zitten om zo weer geconcentreerd mee te kunnen doen met de volgende les. 

Uiteindelijk draait het om twee dingen:  

  • Je wilt dat ieder kind zich op zijn/haar manier uitgedaagd voelt en ook thuis voelt, en;
  • Dat het schoolplein járen mee kan gaan, want er is niet jaarlijks een budget voor de schoolplein inrichting.

Stap voor stap jullie nieuwe schoolplein ontwerpen

Het opnieuw ontwerpen en inrichten van het schoolplein verloopt stap voor stap. Samen met onze partner voor buiteninrichting; VrienDD hebben we een stappenplan gemaakt. Zo weet je precies hoe jullie wensen realiteit kan worden. Wil je zelf al aan de slag? Dat kan! 

Download het stappenplan

Schoolplein ideeën verzamelen

Waarschijnlijk heb je al wat ideeën voor het nieuwe schoolplein in gedachten. Bekijk ons Pinterest bord met ideeën voor jullie nieuwe schoolplein. Van groene en bewegingsstimulerende schoolpleinen tot échte hufterproof en duurzame schoolpleinen: we hebben alle ideeën voor je verzameld. Verzamel de ideeën die jij leuk vindt op je eigen Pinterest bord of maak een moodboard.

Bekijk voorbeelden van een moodboard:

Schoolplein inrichten moodboard
Schoolplein inrichten moodboard
Schoolplein inrichten moodboard

Speeltoestellen voor op het schoolplein

Bij het kiezen van een speeltoestel, of een combinatie van speeltoestellen, moet je rekening houden met een aantal factoren: de beschikbare ruimte, het budget en het aantal kinderen. Op basis van deze factoren kunnen wij een passend advies geven voor een speeltoestel. Wist je dat een speeltoestel helemaal niet zo ingewikkeld en kostbaar hoeft te zijn? In onze webshop vind je speeltoestellen in verschillende prijsklassen.