Direct contact?
Stefan Nagtegaal
Neem contact op Stefan Nagtegaal Indoor Accountmanager
Neem contact op

Als school kun je er niet meer vanuit gaan dat iedereen altijd in de klas aanwezig kan zijn tijdens de les. Een leerkracht kan uitvallen, leerlingen kunnen ziek zijn of andere omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je flexibel je onderwijs wilt verzorgen. Hybride onderwijs is hiervoor een mooie oplossing.

Wat is hybride onderwijs? 

Als een deel van de leerlingen thuis zitten dan kan hybride lesgeven een oplossing zijn. Leerkrachten geven dan tegelijk les aan leerlingen in de klas en aan leerlingen thuis. Door leerlingen online aan te laten sluiten, missen ze de dagelijkse instructies en lesstof niet. Een win-win situatie voor de school en de leerling. Want het belangrijkste is dat iedere leerling gewoon mee kan blijven doen. Zo beperk je of voorkom je leerachterstanden op jouw school. Of een leerkracht nu virtueel vanuit huis aansluit of in de klas aanwezig is. 

Creëer een optimale leeromgeving voor hybride onderwijs

Het geven van onderwijs op afstand valt niet altijd mee voor leerkrachten. Gelukkig zijn er manieren om hybride onderwijs toch werkbaar te maken. Het belangrijkste aan onderwijs op afstand is dat iedereen gewoon mee kan blijven doen. Waar je ook bent. Of je nu vanuit huis virtueel aansluit of fysiek in de klas aanwezig bent. De juiste en goede hardware zijn hierbij essentieel.  

Kies voor mobiele en stevige laptops en Chromebooks

Laptops en Chromebooks krijgen veel te verduren. Daarom is het belangrijk dat je hoogwaardige devices gebruikt die tegen een stootje kunnen. De Dell 3120 Latitude Non-touch laptop bijvoorbeeld is een goede keuze voor in de klas, dankzij een verbeterde grip, een morsbestendig toetsenbord, afgeronde hoeken en rubberen randen. Daarbij zorgt een ECO beschermhoes ervoor dat je devices veilig mee naar huis kunt geven. Wil je meer weten over devices die geschikt zijn voor hybride werken? Neem dan contact op via het onderstaande formulier

Camera met microfoon

Bij hybride werken is een goede camera onmisbaar voor een goede brug tussen de leerkracht en de leerling(en) die op afstand de les volgen. Je wilt de leerlingen die online in de les aansluiten zo veel mogelijk het gevoel geven dat ze fysiek in de klas aanwezig zijn. Daarvoor moeten zij de leerkracht goed kunnen zien en horen. Wij adviseren hiervoor gebruik te maken van een hoogwaardige mobiele camera, zoals bijvoorbeeld de HuddleCamHD. Dit type camera’s werken erg eenvoudig, hebben een ingebouwde microfoon en werken met plug & play. Je hebt geen ICT-kennis nodig om ermee te kunnen werken.