Gepubliceerd op 26 mei 2020
Leestijd 3 min.

De groeipuzzels zelf zijn tastbaar en dus niet digitaal. Ze bestaan uit vier lagen en laten de levenscyclus zien van een schildpad, een kikker, een vlinder en een lieveheersbeestje. Met ‘Augmented reality’ komen de puzzels tijdens het spelen indrukwekkend tot leven. Dat is niet alleen erg leuk om te zien, het stimuleert het leren enorm door de impact van de beleving.

Rolf Connect Groeipuzzel schildpad + app

Groeipuzzel schildpad

Deze 4-lagen puzzel over de schildpad is er eentje met inhoud.  

Niet alleen leren kinderen dat een nieuw levend wezen steeds voortkomt uit een ander levend wezen van dezelfde soort maar ze ontdekken ook dat als dieren eieren leggen, de geboorte vooraf wordt gegaan door de ontwikkeling in het ei en dat eieren niet alleen in een nest worden gelegd maar ook een plek kunnen krijgen onder het zand. 

Je kunt een indruk krijgen van hoe dit werkt door de (gratis) Rolf App te downloaden.  

Beleef na het maken van elke laag hoe (schildpadpuzzel):   

  • hoe moeder schildpad een gat graaft in het zand 
  • hoe de eieren in het zand vallen 
  • hoe de kleine schildpadjes zich reppen naar de zee  
  • hoe statig de schildpad door het water klieft 

Ontdek de meerwaarde van de beleving en check wat je ervan hebt geleerd door de vragen te beantwoorden! De groeipuzzels zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar. 

Na een tijdje komen de jonge zeeschildpadjes tevoorschijn die meteen richting oceaan gaan.  

Dat is prachtig om te ontdekken! Maar dit is niet het enige wat er te ontdekken valt, want dankzij de App die bij de puzzel is ontwikkeld komt de zeeschildpad tot leven en zie je haar wegzwemmen in de diepte van de oceaan. Kinderen ontdekken dat de eieren van de zeeschildpad geen harde schaal hebben zoals een kippenei maar eerder op een gummibal lijken. Dat hadden ze met alleen de puzzel te maken, nooit geweten. 

Dat dit mooie gegeven ons kan brengen bij het thema ‘bedreigde dieren’ is een kleine stap. Door de stijging van het zeewater is er minder plek om eieren te leggen. Bovendien is de oceaan met plastic vervuilt en zien schildpadden het plastic aan voor voedsel, eten ze dit op en krijgen een verzadigd gevoel. Daarna eten ze geen voedzaam eten meer en verhongeren ze. Dus willen we nog lang van al deze mooie dieren genieten dan moeten we zorgdragen voor ons milieu. 

Willen we verwonderd blijven over onze mooie natuur dan is dit een mooie instap naar het thema ‘milieu’. 

Bekijk nu de groeipuzzels in onze webshop!

Ga naar de webshop