Kunst is ontzettend belangrijk in het basisonderwijs om verschillende redenen die allemaal bijdragen aan de brede ontwikkeling van kinderen. Door kunst een centrale plaats te geven in het basisonderwijs, wordt niet alleen de creativiteit van kinderen gestimuleerd, maar ook hun algemene ontwikkeling op vele andere belangrijke gebieden.
Het kan als leerkracht soms lastig zijn om de juiste projecten te vinden om aan de slag te gaan met kunst. Er is online zoveel keuze, dat je hier helemaal in verloren kan raken. Daarnaast kost het veel tijd. En zoals we weten is binnen het onderwijs elke minuut kostbaar. De methode Uit de Kunst is hier een goede oplossing voor. Binnen deze methode stel je heel eenvoudig je eigen leerlijn voor tekenen en handvaardigheid samen.
Uit de Kunst is de methode voor tekenen en handvaardigheid om zonder vakleerkracht toch uitstekend expressieonderwijs te geven. De interactieve lessen op het digibord zijn leerzaam, praktisch en vereisen minimale voorbereiding. Ze zijn gericht op het creatieve proces, stimuleren creatief denken en leveren prachtige resultaten op. De lessen bevatten veel verschillende knutselideeën en tekenprojecten met een uitgebreide instructie zodat het zowel voor jou als de leerling makkelijk te volgen is.
Volgens de leerlijn beeldende vorming van SLO dienen kinderen op de basisschool veel verschillende kunstvormen en technieken te ervaren. Dit loopt uiteen van textielbewerking en tekenen met Oost-Indische inkt tot het verkennen van design en industriële vormgeving. Met alleen gratis lessen lukt het niet om al die doelen te behalen. Bij Uit de Kunst is er nagedacht over deze leerdoelen en werk je samen met de kinderen aan de ontwikkeling van de creativiteit.
Daarnaast houd je met de software van Uit de Kunst eenvoudig bij welke lessen je al hebt gegeven en welke doelen je hebt bereikt. En natuurlijk is er een breed aanbod van thema’s!