Direct contact?
Neem contact op Roderik van Hoff Business Unit Manager ICT
Neem contact op

In het digitale tijdperk is het beschermen van informatie en privacy van jouw schoolbestuur essentieel. Daarbij dien je als schoolbestuur in 2027 te voldoen aan het IBP-normenkader van maar liefst 69 normen en 350 toetspunten. Hoe ga je dit aanpakken? De Rolf groep, in samenwerking met Edufort, staat klaar om jou volledig te ontzorgen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Ontdek hoe onze Normenkaderscan je helpt bij het naleven van het IBP-normenkader.

Wat is het IBP Normenkader?

Het IBP (Informatiebeveiliging en Privacy) normenkader is een set richtlijnen en maatregelen die scholen moeten volgen om de privacy en beveiliging van informatie te waarborgen. Dit normenkader is ontwikkeld om scholen te helpen bij het beheren van hun digitale veiligheid en privacy op een gestructureerde en efficiënte manier. In 2027 moeten alle scholen voldoen aan deze normen.

Wat houdt de Normenkader scan in?

Samen met Edufort bieden wij jou een compleet pakket aan diensten om je volledig te ontzorgen. Met de Normenkader scan brengen we in kaart hoe jouw schoolbestuur ervoor staat en kunnen we jouw schoolbestuur nog beter ondersteunen op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Dit ziet er als volgt uit:

 • Nulmeting: Edufort brengt de huidige status van de informatiebeveiliging en privacy in kaart met een basis- of volledige scan.
 • Rapportage gesprek: We bespreken de resultaten om inzicht te krijgen in de volwassenheidsniveaus van jouw IBP-maatregelen.
 • Plan van aanpak: We prioriteren de benodigde acties en leggen duidelijk de verantwoordelijkheden vast.
 • Taakverdeling: We verdelen de verantwoordelijkheden voor een effectieve uitvoering van het IBP-beleid.
  • Bestuur: Zorgt voor naleving, monitoring, en documentatie van het IBP-beleid.
  • De Rolf groep: Ondersteunt bij het aanscherpen van het IBP-beleid en stelt een meerjarenplan op voor de implementatie.
 • Implementatie beleid en diensten: We starten met de implementatie van het beleid en diensten, wij ondersteunen jou met advies en praktische hulp.
 • Borging: We monitoren via de Edufort Tool en bieden jaarlijkse trainingen en interim ICT-advies om continuïteit en naleving te waarborgen.
Basis scan: Nulmeting voor de 11 basismaatregelen

De basis scan geeft inzicht in het volwassenheidsniveau van de 11 basismaatregelen van het IBP-normenkader, zoals leveranciersmanagement, risicomanagement en multifactor authenticatie. Deze maatregelen zijn essentieel voor een goede ICT-veiligheid en zorgen ervoor dat je al voldoet aan enkele normen van het verplichte kader.

Volledige scan: Nulmeting voor het volledige Normenkader

Voor een uitgebreide evaluatie bieden we een nulmeting aan voor alle 69 normen en 350 toetspunten van het IBP-normenkader. Dit geeft een volledig beeld van de huidige status en helpt bij het voldoen aan alle normen in 2027.

Normenkader scan

Onze Normenkader scan is een belangrijke eerste stap naar een veilige digitale leeromgeving. Met deze scan brengen we de huidige status van jouw informatiebeveiliging en privacybeleid in kaart. We identificeren zwakke punten en geven concrete aanbevelingen voor verbetering. Hiermee heb je een solide basis om je ICT-beleid verder aan te scherpen en zo te voldoen aan alle wettelijke normen en richtlijnen. Wil je meer informatie over de inhoud en de kosten van de scan?

Scan aanvragen    of    Vraag meer informatie aan

Edufort Tool: jouw hele IBP-dossier op één plek

De Edufort Tool is een krachtig hulpmiddel om jouw hele IBP-dossier op één plek te beheren. Met deze tool kun je eenvoudig bijhouden waar je staat, documenten uploaden, taken beheren en prioriteiten stellen. De tool biedt ook toegang tot een uitgebreide privacy kennisbank en bevat security baselines voor verschillende platformen zoals Microsoft Azure en Google Workspace.

Kenmerken van de Edufort Tool

 • Alle normen en niveaus: Houd de volwassenheidsniveaus van alle normen bij en blijf up-to-date met de geldende kaders.
 • Documentenbeheer: Upload je eigen documenten en maak gebruik van de voorbeelddocumenten van Digitaal Veilig Onderwijs.
 • Takenlijst: Maak en beheer taken eenvoudig binnen de tool.
 • Security baselines: Beheer de veiligheidsinstellingen van Microsoft Azure, Google Workspace, LAS/LVS en AFAS.
 • Kennisbank privacy: Toegang tot een uitgebreide kennisbank met 425+ vragen en antwoorden over privacy in het onderwijs.

Eduforttool normenkader scan

Eduforttool normenkader scan

Kies voor excellente dienstverlening