Gepubliceerd op 16 juni 2023
Leestijd 10 min.

Wil jij digitale geletterdheid op jouw school naar een hoger niveau brengen? in deze blog geeft Marvin Reuvers, Digitale Geletterdheid Expert, 3 tips hoe je dat doet.

Ben jij zelf digitaal vaardig?

In de Kamerbrief Masterplan Basisvaardigheden staat dat er grote verschillen zijn tussen scholen in de manier waarop zij les geven in digitale geletterdheid. Dit zorgt voor een groot verschil in het kennisniveau van de leerlingen. Marvin Reuvers, Digitale Geletterdheid Expert: “De wijze waarop scholen de afgelopen jaren aan de slag zijn gegaan met digitale geletterdheid loopt breed uiteen. Van werken met een methode tot het opzetten van een eigen leerlijn Digitale Geletterdheid en alles wat daar tussen ligt. Overal in Nederland gebeurt wel wat rondom dit domein, maar op veel scholen vraagt dit om concretisering of structurering. Wil je digitale geletterdheid naar een hoger niveau tillen, dan is een eerste goede stap om een Digitale Geletterdheid Expert binnen de school te hebben.

Digitale Geletterdheid Expert worden

Wil jij dé kartrekker zijn op het gebied van digitale geletterdheid binnen jouw school? Word dan Digitale Geletterdheid Expert. Met de Opleiding Digitale Geletterdheid Expert heb jij alle kennis en kunde in huis om inhoud en vorm te kunnen geven aan beleid en implementatie van digitale geletterdheid op jouw school. Tijdens de opleiding focussen we ons op de integratie van digitale geletterdheid in andere vakgebieden en hoe je draagvlak op school creëert.

Begin het nieuwe schooljaar goed en schrijf je in voor de opleiding op een van onze opleidingslocaties:

  • 2 oktober – Amsterdam
  • 21 september – Breda
  • 19 september – Ochten
  • 11 oktober – Enschede

Wil je meer weten over de opleiding Digitale Geletterdheid Expert?

Download de brochure

Digitale Geletterdheid is een teamproces

Is er op jouw school behoefte aan meer structuur en eenduidigheid op het gebied van digitale geletterdheid? Zijn de digitale vaardigheden die leerlingen aangeleerd krijgen per groep verschillend? Of weten je collega’s nog niet helemaal hoe om te gaan met de snel ontwikkelende digitale vraagstukken van leerlingen? Dan is een Begeleidingstraject digitale geletterdheid basisonderwijs op maat wat voor jullie.

Begeleidingstraject digitale geletterdheid basisonderwijs

Het begeleidingstraject digitale geletterdheid, speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs, start met een startgesprek en een nulmeting . Vervolgens maken we een plan op maat waarin we onder andere beschrijven wat de huidige situatie is, wat de doelen zijn en hoe je een rode lijn in het onderwijs vormt op het gebied van digitale geletterdheid, passend bij jullie schoolvisie- en concept.

Wil je hier meer over weten? Neem contact op!

Collega’s enthousiast maken voor digitale geletterdheid?

Wil jij dat collega’s net als jij enthousiast zijn over de toepassingen en mogelijkheden van ICT in het onderwijs? Ga dan samen mee op studiereis naar de BETT in Londen! Tijdens deze studiereis bezoeken we de BETT, scholen die digitale geletterdheid hebben geïmplementeerd én krijgen we presentaties over de digitale toekomst van het onderwijs bij Microsoft, Google en/of Apple.

Lees meer over de studiereis naar Londen

Is een studiereis naar Londen nog iets te ver voor jouw collega’s? Neem ze dan mee naar Het Nationaal Onderwijs Congres op 5 oktober in Bussum en volg inspirerende workshops en lezingen over ICT in het onderwijs. Volg bijvoorbeeld de workshop van Manouk van ’t Wel, Digitale Geletterdheid Expert, over “Game-based learning” of van Eveline Kaleveld, Onderwijsadviseur ICT, over “iPads in de onderbouw”.

Annette Mfuidiman

Specifieke vraag over digitale geletterdheid?

Hebben jij en je collega’s specifieke vragen over digitale geletterdheid? Bijvoorbeeld over mediawijsheid, computational thinking, VR, Microsoft of Apple? We helpen je graag!

Neem dan contact op met Annette Mfuidiman, Onderijwsadviseur Digitale Geletterdheid:  annette.mfuidiman@derolfgroep.nl.

Neem contact op met Annette