Direct contact?
Sander de Wilde
Neem contact op Sander de Wilde Event marketeer
Neem contact op

Deze studiereis Engeland is dé manier om nieuwe ideeën op te doen op het gebied van ICT-toepassingen binnen het primair en voortgezet onderwijs. Je komt in aanraking met interessante praktijkvoorbeelden, leert van experts op het gebied van onderwijs en digitale geletterdheid en dat alles met als decor de wereldstad Londen. De reis is ook het uitgelezen moment om in contact te komen met onderwijscollega’s uit eigen land en kennis en ervaringen te delen met elkaar.

Programma studiereis Engeland

Dit is een complete reis voor professionals in het primair of voortgezet onderwijs die te maken hebben met ICT. Wat ga je doen?

 • Je brengt een bezoek aan de Bett show
 • Je bezoekt scholen voor primair en voortgezet onderwijs
 • Je volgt workshops in een City Learning Centre
 • Je krijgt ruimte de toeristische hotspots van Londen te verkennen
 • Je krijgt een diner aangeboden
 • Last but not least krijg je een workshop bij één van de grote technologische bedrijven die in Londen gevestigd is!

Bij de Rolf groep gaat er altijd een gespecialiseerde onderwijsadviseur mee die je helpt je leerdoelen vast te stellen en de vertaalslag te maken naar jouw dagelijkse praktijk.

 Activiteiten
Dag 1 - Dinsdag- Vliegreis naar Londen, via de metro naar hotel
- Incheck hotel
- Bezoek aan City Learning Centre
- Schoolbezoek
Dag 2 - Woensdag- Schoolbezoek
- Bezoek vooraanstaand centrum technologische toepassingen
Of:
- Apple Event
- Diner aangeboden door partner SPEYK
Dag 3 - Donderdag- Bezoek aan de Bett Show
- Londen verkennen
Dag 4 - Vrijdag- Schoolbezoek
- Terugreis

Voorbeeldreis

Dag 1

In de vroege uren ontmoeten we elkaar op Schiphol. We gaan samen door de douane en vliegen even later met een KLM-vlucht naar Londen. Bij aankomst krijgen we een uur cadeau, nemen we de ondergrondse (mind your step) en droppen we de bagage bij ons centraal gelegen hotel met uitzicht op London Eye. Nieuwsgierig als we zijn, gaan we al snel onderweg naar ons eerste bezoek. We bezoeken een City Learning Centre, een innovatieve instelling waar zowel leerlingen als leerkrachten enthousiast gemaakt worden voor het gebruik van ICT in het onderwijs door middel van workshops, trainingen en evenementen. Het City Learning Centre (CLC) biedt scholen oplossingen en advies op het gebied van computers en creatieve media. Met programma’s op maat, training en het gebruik van nieuwe technologieën, stimuleren ze innovatief lesgeven. We gaan zelf aan de slag in het CLC met diverse technologieën en zien hoe leerlingen er onderwijs in krijgen. ’s Middags bezoeken we een school die voorop loopt in gebruik van digitale leermiddelen en kunnen we vragen stellen aan zowel docenten als leerlingen. Moe maar voldaan keren we terug naar het hotel.

Dag 2

Na ons English of Continental breakfast gaan we op weg naar een innoverende school om allerlei ICT-toepassingen in de praktijk te zien. Leerlingen leiden ons rond op hun school en er is volop ruimte om vragen te stellen aan leerlingen en leerkrachten en om ervaringen uit te wisselen. ’s Middags gaan we naar een vooraanstaand centrum waar technologische toepassingen voor het onderwijs worden ontwikkeld. We krijgen producten gedemonstreerd en mogen ons natuurlijk ook zelf even flink uitleven.

Dag 3

Deze dag nemen we deel aan de Bett Show. De Bett Show is een jaarlijks evenement voor iedereen die actief is in het onderwijs en op de hoogte wil blijven van de laatste technologische ontwikkelingen ten behoeve van educatie. Tijdens de Bett kun je experimenteren met de nieuwste technologieën en luisteren naar gepassioneerde experts. Neem deel aan praktische seminars, workshops en demonstraties. Na een gezamenlijke demonstratie kun je passend bij je eigen leerdoelen je bezoek vrij invullen. Naar eigen inzicht besteed je ook de middag aan de Bett of gebruik je de middag om Londen op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek een pub, maak een ritje in London Eye of bewonder Londen vanuit een Hop On Hop Off bustour.

Dag 4

Last but zeker not least bezoeken we deze morgen een school die voorloopt op gebied van technologische toepassingen. Het is een doorlopende school met leerlingen van 3 tot en met 18 jaar oud. We krijgen een rondleiding van de afdeling Design Technology & Engineering (DTE) en mogen leerlingen observeren tijdens DTE-lessen.

We checken uit bij het hotel, pikken een laatste sandwich op en gaan met een koffer vol ideeën weer huiswaarts.

Voor wie is studiereis Engeland?
Directieleden, managers, beslissers en (bovenschoolse) ICT-coördinatoren binnen het primair en voortgezet onderwijs.

Minimaal aantal deelnemers
Voor deze reis is het minimaal aantal deelnemers 25 deelnemers.

Definitieve programma
Bij de indeling van activiteiten zijn we afhankelijk van beschikbaarheid. De activiteiten zoals hierboven beschreven kunnen hierdoor mogelijk plaatsvinden op andere dagen. Uiterlijk twee weken voor de tijd krijg je het definitieve programma toegestuurd.

Terugkomdag
De Rolf groep organiseert na afloop van een studiereis een terugkomdag om de maximale impact van de reis te garanderen.

Eenpersoonskamer
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag van €290.

Reissom
€ 1.750,00. p.p. Bekijk de informatie over subsidiemogelijkheden.

Garantie
Deze reis is een pakketreis. De Rolf groep biedt de reisgarantie van STO Garant. In onze reisvoorwaarden vind je meer informatie.

<strong>Inclusief</strong>

 • Vliegreis inclusief handbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Overnachtingen 4-sterren hotel, op basis van een tweepersoonskamer
 • 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • Praktijkbezoeken (scholen/City Learning Centres)
 • 2 x lunch
 • 1 x 3-gangen diner, inclusief 2 drankjes, aangeboden door SPEYK
 • Oystercard voor al het openbaar vervoer volgens programma
 • Begeleiding door een onderwijsadviseur voor, tijdens en na de reis
 • Entree Bett Show
 • Deelname compleet verzorgd Apple Event (onder voorbehoud!)
 • Reisverzekering

Exclusief

 • Annuleringsverzekering
 • Toeslag eenpersoonskamer
 • Toeslag ruimbagage
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Facultatieve excursies, entreegelden, fooien
 • Persoonlijke uitgaven