Zorgeloos in de Cloud komt standaard met ZuluConnect, winnaar van de IPON-award 2018 ‘Organisatie van het leren’. Voor alle gebruikers zal het een startpunt zijn voor delen en (samen)werken.
ZuluConnect is een online portal waar leerlingen en leerkrachten toegang hebben tot applicaties en bronnen op het internet, zonder opnieuw in te hoeven loggen: Single Sign On!
ZuluConnect is een online portal waar leerlingen en leerkrachten toegang hebben tot applicaties en bronnen op het internet, zonder opnieuw in te hoeven loggen:
ZuluConnect zorgt dat de gebruikers, met de passende licenties en rechten, in de Microsoft Office 365- en/of Google G Suite-omgevingen komen. We stemmen met je af hoe we de gebruikers invoeren (naamconventie) en welke rechten we toekennen. Leerlingen loggen bij ZuluConnect in met hun gebruikersnaam en wachtwoord, of met hun persoonlijke inlogplaatje.
We zullen niet alleen leerlingen en leerkrachten opnemen in ZuluConnect, maar alle gebruikers, dus ook de directie, de administratie, de conciërge et cetera. Gebruikers hoeven wachtwoorden maar op één plek in te stellen of te wijzigen, namelijk in ZuluConnect. Dit geldt voor bestaande én nieuwe gebruikers.
De meerwaarde van ZuluConnect is niet alleen het stroomlijnen van de school-ICT en het zorgen voor meer gebruiksgemak. Het is ook de oplossing voor het versterken van doorlopende leerlijnen. ZuluConnect maakt gebruik van lesmaterialen uit alle onderwijsmarkten. Het grote aanbod dat zo ontstaat, maakt dat het bieden van maatwerk voor elke leerling de standaard wordt.
ZuluConnect groeit en telt op dit moment zo’n 200.000 gebruikers. Deze grote gebruikersbasis maakt het mogelijk dat we de functionaliteit en de inhoud in hoog tempo kunnen optimaliseren. ICT-coördinatoren krijgen steeds meer tijd voor de dingen waar ze écht aan willen werken. Leerkrachten krijgen meer overzicht en daardoor rust en focus in hun lessen. En bestuurders van scholen zien het leerrendement van hun school stijgen. ZuluConnect, zo blijkt, is de investering meer dan waard.
ZuluConnect verbindt. Die verbinding vindt plaats op verschillende fronten tegelijkertijd. Door applicaties die naadloos met elkaar samenwerken en altijd en overal beschikbaar zijn. Door lesinhoud die aansluit bij de behoefte van elke docent en leerling. Door lesmaterialen uit alle onderwijsmarkten bij elkaar te brengen en door de mogelijkheid om eigen materialen te kunnen maken en delen. Door een leerlijn te creëren van primair tot en met hoger onderwijs. En in algemene zin: door leerlingen en docenten gereedschappen te geven die hun samenwerking optimaliseren.