Direct contact?
Redmer Boschma
Neem contact op Redmer Boschma Accountmanager
Neem contact op

Je ziet steeds meer scholen waar de leerlingen zelf werken met iPads. Leuk voor de leerlingen natuurlijk, maar hoe zorg je er als leerkracht voor dat zij niet worden afgeleid door het maken van foto’s, chatten of filmpjes? Jamf School (voorheen ZuluDesk) is een Mobile Device Management (MDM) applicatie die het mogelijk maakt om de iPads in je klas te beheren.

Wat kun je met Jamf School?

Als leerkracht gebruik je Jamf School om leerstof uit te delen, informatie te delen, leerlingen te volgen en heb je controle over welke app zij wel of niet kunnen gebruiken. Zo geef je je leerlingen meer zelfstandigheid binnen de door jou bepaalde kaders.

De mogelijkheden van Jamf School op een rijtje

Leerkrachten kunnen zelf eenvoudig:

  • De functies van de iPad beperken als deze niet gewenst zijn voor leerlingen (camera, AppStore, iMessage, Facetime).
  • Standaard Apple apps verbergen zodat leerlingen er niet door worden afgeleid.
  • De internetbrowser Safari voor leerlingen beperken tot alleen het gebruik van geselecteerde websites.
  • Het gebruik van de iPad beperken tot één of enkele apps.
  • Apps toevoegen op één iPad of op tientallen iPads tegelijk.

Kortom: geen moeilijke instellingen, wel betrouwbaar en efficiënt.

Bekijk onze video om te ontdekken hoe Jamf School jou kan ondersteunen:

Inspiratie - JamF Teacher om een les klaar te zetten op de iPad

Handige app voor ICT’er en leerkracht

Jamf School bestaat uit het Management Systeem en de Jamf School App. Het Management Systeem is voor de (bovenschools) ICT’er. Hierin beheert hij of zij de algemene instellingen en kunnen gebruikers toegevoegd worden. De leerkracht gebruikt de Jamf School App. Daarin wijzig je instellingen voor individuele leerlingen of voor de hele groep.
De app heeft vele functies zoals het invoeren van restricties voor het bezoeken van webpagina’s, het gebruik van bepaalde apps, camera, iMessage en Safari.

Licenties en ondersteuning

Vanaf € 5,50- (excl. btw) per jaar, per iPad heb je al een licentie voor Jamf school. Ook kunnen wij je ondersteunen bij de installatie en volledig ontzorgen bij de ingebruikname. Je kunt er voor kiezen om het gehele beheer uit handen te geven. Onze afdeling Infodesk & Support staat hierbij voor je klaar. Zou je graag advies willen over de onderwijskundige inzet van iPad, neem dan contact met ons op.

Nieuwe Certificering voor Jamf School noodzakelijk voor klanten die voor 2017 zijn gestart!

Voor 2017 heeft Jamf School scholen ingericht op hun eigen certificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat jouw iPads beheerd mogen worden en managed.  De huidige apparaten blijven netjes beheerd maar toekomstige apparaten worden dit niet, daarvoor dien je als school je eigen certificaat z.s.m. toe te voegen.

Kies voor excellente dienstverlening