Gepubliceerd op 20 augustus 2020
Leestijd 4 min.

In de frisse start na de vakantieperiode zoeken kinderen naar veiligheid en structuur. Piramide start in deze periode altijd met het project Welkom. Lees meer over Welkom en download het invulblad ‘Dit ben ik’.

Project Welkom!

Na de zomervakantie hebben kinderen hebben elkaar een poosje niet gezien of ze kennen elkaar nog niet. Groepsvorming is daarom als eerste van belang. Het project Welkom is gericht op het realiseren van een veilige en prettige sfeer. Daarnaast maak je de kinderen wegwijs in de rituelen en regels van de groep of om ze op te frissen. Dit geeft kinderen houvast. Pas dan kunnen kinderen onbevangen gaan ontdekken, spelen en zich ontwikkelen.

In Piramide Digitaal vind je goede activiteiten om dit proces te begeleiden bij kinderen. Zo vind je een invulblad ‘Dit ben ik’ voor kinderen. Hiermee vertellen kinderen over zichzelf (persoonlijkheidsontwikkeling). De kinderen leren elkaar beter kennen, als ze de tekeningen van elkaar zien en er samen over praten (sociaal-emotionele ontwikkeling).

Invulblad ‘Dit ben ik’

download dit ben ik

Download invulblad 'Dit ben ik'

Spannend

Niet alleen de kinderen maar ook de ouders vinden deze periode vaak spannend. Fijn dat er weer ritme en regelmaat in de dag zit. Maar ook spannend, omdat er nieuwe situaties ontstaan.

Betrek ouders door hen te informeren over het project Welkom en de kennismaking in de groep. Het is een goed idee de download ‘Dit ben ik’ door kinderen en ouders thuis te laten maken. In de groep maak je er één boek van, of gebruik de ingevulde pagina in het gezinsportfolio.

Over Piramide Digitaal

Piramide Digitaal bevat een efficiënte planningstool, prachtige (digitale) ontdekplaten opgebouwd van eenvoudig naar complex, vernieuwde activiteiten begrijpend luisteren door interactief voorlezen, meer dan complete speelleeromgeving en de inspiratie voor ouders zijn geïntegreerd in Piramide Digitaal.

Spelen en leren staat centraal. De beschrijvingen van de speelleeromgeving geven aanleiding om te spelen zoals doen-alsof spel, bouwen, spelen met taal en rekenen. Kinderen maken zelfstandig keuzes voor hun spel op basis van de aangeboden materialen. Aansluitend bij de ontwikkeling van de kinderen in jouw groep maak je beredeneerde keuzes uit deze activiteiten.

Lees meer over Piramide Digitaal!

Ontdek alles over Piramide Digitaal