Gepubliceerd op 13 augustus 2019 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 13 augustus 2019 Leestijd 3 min.

Blog

'Werken en leren in de cloud' - Sway

Microsoft biedt Office 365 aan in de vorm van een abonnement. Hierin zitten o.a. de bekende producten van Microsoft: Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Binnen het onderwijs maken veel leerkrachten en leerlingen gebruik van Office 365 en deze programma’s. Naast de bekende onderdelen biedt Office 365 ook het programma ‘Sway’ aan.

Sway is een prachtige toepassing en je krijgt het gewoon bij je Office365 pakket. Ben je het presenteren via PowerPoint een beetje zat en word je van Prezi een beetje draaierig? Dan is het interactieve Sway waarschijnlijk een goede oplossing!

Een nieuwe Sway maken is erg eenvoudig;
Start Sway op vanuit je Office 365 op en klik op de + om een nieuwe Sway te maken. Het is ook mogelijk om een bestaande PowerPoint presentatie te uploaden in Sway. Op de titelkaart vul je het onderwerp van de Sway in en de toepassing toont je verschillende afbeeldingen en video’s die je eenvoudig kunt toevoegen aan de presentatie. Hier zie je een mooi voorbeeld als introductie van Sway. Met behulp van deze Sway leer je direct hoe je eenvoudig een eigen Sway kunt maken. Op de support pagina van Microsoft vind je de uitleg die je misschien nodig hebt of maak gebruik van de Aan de slag pagina van Microsoft.
Je kunt jouw Sway eenvoudig delen of in je website opnemen.

Binnen het onderwijs kun je Sway op tal van manieren inzetten. Naast het inzetten van Sway om je nieuwe les te presenteren kun je het ook goed gebruiken als nieuwsbrief aan ouders of gebruiken bij de introductie van een nieuw thema. Nog leuker wordt het als jouw leerlingen Sway kunnen gebruiken als verwerking van een opdracht. Veel leerlingen maken een werkstuk, geef hen de mogelijkheid om dit in Sway te doen.

Maak jij al gebruik van Sway? Hoe zet jij het in? Reageer op het artikel en deel jouw ervaringen met Sway. Ik ben heel benieuwd!

Jeroen Rougoor

Jeroen Rougoor

Export Manager Caribbean

Als Export Manager Caribbean is Jeroen nauw betrokken bij de onderwijsinhoudelijke ontwikkeling op de scholen in de Caribbean. Doordat hij zeer regelmatig op de Caribische eilanden aanwezig is, weet hij wat er speelt en welke vragen er zijn over het onderwijs en de ontwikkeling hiervan. Hij brengt graag een bezoek aan jouw school om in gesprek te gaan over onderwijsontwikkelingen en te kijken hoe we hier samen met ons hart voor leren stappen in kunnen nemen. Jeroen denkt mee vanuit zowel het leraren- directeur- en bestuur perspectief.