Gepubliceerd op 23 februari 2021 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 23 februari 2021 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Bewegend leren is het helemaal!

Je hoort het overal, bewegend leren is het helemaal! Maar waarom is bewegend leren zo populair en hoe zie je het terug in Alles telt Q?

Bewegend leren

Rekenen kun je overal, dus ook buiten!

Positieve invloed op de hersenactiviteit

Naast dat bewegen voor iedereen goed is blijkt ook uit diverse wetenschappelijke onderzoeken dat bewegend leren een positieve invloed heeft op de hersenactiviteit. We kennen immers allemaal het spreekwoord “Al doende leert men”. Ervaringsgericht leren zorgt ervoor de leerlingen de geleerde stof makkelijker onthouden. Er worden herinneringen gemaakt die later makkelijk op te roepen zijn. En het is ook leuk om weer eens op een andere manier met de lesstof bezig te zijn. Leerlingen en leerkracht krijgen meer plezier in school.

Alles telt Q

In Alles telt Q is bewegend leren een belangrijk onderdeel. In de 5e les van de week worden veel bewegend leren activiteiten aangeboden. Daarnaast hebben we ook nog vele andere bewegend leren activiteiten in de digitale handleiding ter inspiratie klaar staan. Deze zet je in op ieder moment naar keuze.

Wil je al beginnen met bewegend leren? Download de activiteiten onderaan de pagina.

Gratis proefpakket

Vraag nu gratis een proefpakket aan van Alles telt Q. De eerste 75 bestellers ontvangen een waaier met diverse bewegend leren buitenspeelactiviteiten voor alle groepen. Wacht niet te lang, want op=op!

Vraag het proefpakket aan en ontvang de gratis waaier >

Wil jij direct met leuke bewegend leren activiteiten aan de slag? Bestel Alles telt Q in de webshop.

Alle groepen: activiteit ‘Gelijke munt’

Alle groepen: activiteit ‘Memoryzoektocht’

Groep 1, 2 en 3: activiteit ‘Vormen om ons heen’

Groep 4 en 5: activiteit ‘Ik zie keersommen’