Hoe zorg je ervoor dat in het nieuwe schooljaar alle ICT helemaal startklaar is? Wat heb je nodig om zonder zorgen te kunnen starten aan het nieuwe schooljaar? Onze specialisten helpen je graag met het antwoord op deze vragen. We hebben een aantal handvatten voor je op een rij gezet die jou helpen om het nieuwe schooljaar zorgeloos van start te gaan.

ICT tips voor een zorgeloze start van een nieuw schooljaar

Om je op weg te helpen met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar, delen we in deze video alvast 4 belangrijke ICT tips voor een zorgeloze start. Benieuwd waar je nog meer aan moet denken om het schooljaar zorgeloos te beginnen? Lees dan snel verder.

ICT tips jaarovergang
checklist

Download de onderwijs ICT-checklist ‘zorgeloos van start in het nieuwe schooljaar’

Het huidige schooljaar is weer voorbij gevlogen en de zomervakantie komt snel dichtbij. Om je te helpen het jaar goed af te sluiten hebben we daarom een onderwijs ICT-checklist gemaakt.

In de ICT-checklist staan alle acties die helpen bij het schooljaar goed af te sluiten en straks weer zorgeloos te beginnen.

Heb je zelf geen tijd of capaciteit om deze check uit te voeren? Maak dan gebruik van onze Netwerkscan Compleet. Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Download de ICT-Checklist

Schakel de hulp in van een Floorwalker op locatie!

Wij snappen ook dat bij de start van het nieuwe schooljaar 1001 dingen gedaan moeten worden om te zorgen voor een goede start. Heb je geen tijd om de ICT-zaken zelf aan te sluiten en te controleren? Dan kunnen we je hierbij helpen door de inzet van een Floorwalker. De Floorwalker is 2 uur op locatie. De kosten hiervoor zijn € 175,- excl. btw.

Als er nog meer werkzaamheden gewenst zijn, kan de inzet per uur worden verlengd. Wil je voor een gehele stichting ondersteuning voor alle scholen? Neem dan contact met ons op om hierover afspraken te maken.

Wil je de hulp inschakelen van een Floorwalker? Stuur dan minimaal 2 weken voor de gewenste inzet een e-mail naar projectcoordinatie@derolfgroep.nl of jouw Sales Consultant ICT.

Checklist

Ga het nieuwe schooljaar digitaal goed van start met de Jamf onderhoudsbeurt

Heb je hulp nodig bij het inregelen van nieuwe leerlingen in Jamf voor het nieuwe schooljaar? Of vind je het fijn dat er iemand meekijkt om de inrichting van Jamf School nog even na te lopen?

Om het schooljaar digitaal goed te starten, bieden wij de Jamf onderhoudsbeurt aan!

Lees meer over de Jamf onderhoudsbeurt

Health check

Werk jij veilig genoeg? Doe de M365 Security Health Check!

Wil jij weten hoe jouw school er qua veiligheid voor staat? Laat dan je Office 365 controleren met de Microsoft Security Health Check! Wij controleren de Microsoft 365 omgeving op ruim 100 punten en geven je advies voor verbetering.

Lees meer over de Security Health Check.

Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

microsoft

HRM-koppeling met Microsoft 365

Wil je minder administratieve romslomp? Met de speciale HRM-koppeling van de Rolf Groep is het vanaf nu mogelijk om de HRM oplossingen van Profit (AFAS) en Beaufort for Education (Raet/Visma) te koppelen aan je Microsoft 365 omgeving. Het proces rondom het aanmaken, bijwerken en verwijderen van gebruikersaccounts wordt hiermee een fluitje van een cent.

Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

ZuluConnect

Microsoft Teams – koppeling ZuluConnect

Maak de Microsoft Teams omgeving gereed voor het nieuwe schooljaar. Met de Teams koppeling van ZuluConnect maak je de groepen, zoals ingericht in LAS automatisch aan in Teams.

Je betaalt slechts € 99,- euro exclusief btw per school, per jaar.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Kennis bijspijkeren of even opfrissen? Neem een (digitale) opfristraining voor bestaande of nieuwe medewerkers!

Met alle verschillende tools, systemen en lesmethoden kan het soms even gaan duizelen. Een gebruikerstraining is hierbij een handige manier om snel je kennis bij te schaven.

Wij hebben daarom een groot aanbod aan gebruikerstrainingen, op locatie of online. Hierbij kun je denken aan trainingen voor onder andere het gebruik van Microsoft Office 365 en ZuluConnect. In slechts enkele uurtjes ben je dan weer helemaal bij.  Neem voor meer uitleg contact op met jouw Sales Consultant ICT.

Neem contact op