Kinderen bij digibord
NULL

Ben jij klaar voor het schooljaar 2021-2022?

Maak jouw ICT startklaar

Hoe zorg ik ervoor dat in het nieuwe schooljaar alle ICT helemaal startklaar is? Wat heb ik nodig om zonder zorgen te kunnen starten aan het nieuwe schooljaar? Onze specialisten helpen je graag met het antwoord op deze vragen. We hebben een aantal handvatten voor je op een rij gezet die jou helpen om het nieuwe schooljaar zorgeloos van start te gaan.

Ja, ik wil meer weten over..

icoon klantenservice
ICT Diensten

Neem gerust contact met ons op!

Check nu voordelig of je netwerk en WiFi nog goed werkt!

Een stabiel netwerk met goede wifi dekking is cruciaal om fijn en snel te kunnen werken. Door het toenemende aantal Chromebooks en laptops is de WiFi capaciteit nog belangrijker geworden voor het verzorgen van goed onderwijs.

Verandert bij jou het aantal aansluitingen en gebruikers in het nieuwe schooljaar? Of komen er na de zomervakantie weer meer leerlingen met nieuwe devices naar school? Des te meer reden om even stil te staan bij je netwerk en wifi op jouw school. Check nu voordelig je netwerk! Je wilt straks tenslotte snel digitaal van start als het nieuwe schooljaar begint.

Hoe?

Wij bieden de ‘Netwerkscan Compleet’ aan. Daarbij doen wij een check op onderstaande aspecten:

 • Inventarisatie mobiele devices per locatie en status daarvan
 • Inventarisatie aantal accespoints per locatie
 • Van inkomende lijn tot aan het Accespoint controle stabiliteit en snelheid
 • Capaciteitscheck op locatie
 • Actualiseren van plattegronden waar nodig (bijv. na verbouwing)
 • Advies op basis van capaciteitsmetingen
 • Meting van snelheid en stabiliteit inkomende verbinding
 • Patchkast check; is alles netjes aangesloten?
 • Router en switches ; stabiliteits- en algemene perfomance meting
 • Snelheidsmeting en stabiliteitscheck op diverse werkstations en mobiele devices (bekabeld en draadloos)
 • Digiborden controle bekabeling, aansluitingen en drivers

Actie: Tijdelijk de netwerkscan met een aantrekkelijke korting!

Omdat we het belangrijk vinden dat scholen na de zomervakantie zo goed mogelijk verder kunnen met het verzorgen van onderwijs, bieden we onze netwerkcheck tijdelijk met korting aan. Plan tijdig een ‘Netwerkscan Compleet’ in en je betaalt geen € 395,- maar slechts € 269,- exclusief btw!

Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact op met jouw Sales Consultant ICT of bel 088-4101020.

Neem contact op

Download de onderwijs ICT-checklist ‘zorgeloos van start in het nieuwe schooljaar’

Het huidige schooljaar is weer voorbij gevlogen en de zomervakantie komt snel dichtbij. Om je te helpen het jaar goed af te sluiten hebben we daarom een onderwijs ICT-checklist gemaakt.

In de ICT-checklist staan alle acties die helpen bij het schooljaar goed af te sluiten en straks weer zorgeloos te beginnen.

Heb je zelf geen tijd of capaciteit om deze check uit te voeren? Maak dan gebruik van onze Netwerkscan Compleet. Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Download de ICT-Checklist

Schakel de hulp in van een Floorwalker op locatie!

Wij snappen ook dat bij de start van het nieuwe schooljaar 1001 dingen gedaan moeten worden om te zorgen voor een goede start. Heb je geen tijd om de ICT-zaken zelf aan te sluiten en te controleren? Dan kunnen we je hierbij helpen door de inzet van een Floorwalker. De Floorwalker is 2 uur op locatie. De kosten hiervoor zijn € 175,- excl. btw.

Als er nog meer werkzaamheden gewenst zijn, kan de inzet per uur worden verlengd. Wil je voor een gehele stichting ondersteuning voor alle scholen? Neem dan contact met ons op om hierover afspraken te maken.

Wil je de hulp inschakelen van een Floorwalker? Stuur dan minimaal 2 weken voor de gewenste inzet een e-mail naar projectcoordinatie@derolfgroep.nl of jouw Sales Consultant ICT.

Verouderde Chromebooks – wel of niet vervangen?

Vanaf september 2021 stopt Google met het pushen van automatische software updates op oudere modellen Chromebooks. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Dell 3120 maar ook voor diverse andere modellen die op scholen worden gebruikt.

Om je meer inzicht in te geven in de achtergronden en gevolgen voor jouw school hebben we daarom een uitleg voor je klaargezet zodat je kunt lezen wat je er aan kunt doen.

Download de uitleg

Health check

Doe de M365 Security Health Check

Wil jij weten hoe jouw school er qua veiligheid voor staat? Laat dan je Office 365 controleren met de Microsoft Security Health Check! Wij controleren de Microsoft 365 omgeving op ruim 100 punten en geven je advies voor verbetering.

Lees meer over de Security Health Check.

Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Microsoft 365

HRM-koppeling met Microsoft 365

Wil je minder administratieve romslomp? Met de speciale HRM-koppeling van de Rolf Groep is het vanaf nu mogelijk om de HRM oplossingen van Profit (AFAS) en Beaufort for Education (Raet/Visma) te koppelen aan je Microsoft 365 omgeving. Het proces rondom het aanmaken, bijwerken en verwijderen van gebruikersaccounts wordt hiermee een fluitje van een cent.

Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

ZuluConnect

Microsoft Teams – koppeling ZuluConnect

Maak de Microsoft Teams omgeving gereed voor het nieuwe schooljaar. Met de Teams koppeling van ZuluConnect maak je de groepen, zoals ingericht in LAS automatisch aan in Teams.

Je betaalt slechts € 99,- euro exclusief btw per school, per jaar.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Ga het nieuwe schooljaar digitaal goed van start met de Jamf onderhoudsbeurt

Heb je hulp nodig bij het inregelen van nieuwe leerlingen in Jamf voor het nieuwe schooljaar? Of vind je het fijn dat er iemand meekijkt om de inrichting van Jamf School nog even na te lopen?

Om het schooljaar digitaal goed te starten, bieden wij de Jamf onderhoudsbeurt aan!

Lees meer over de Jamf onderhoudsbeurt

Spijker je kennis bij met onze gebruikerstrainingen

Met alle verschillende tools, systemen en lesmethoden kan het soms even gaan duizelen. Een gebruikerstraining is hierbij een handige manier om snel je kennis bij te schaven.

Wij hebben daarom een groot aanbod aan gebruikerstrainingen. Hierbij kun je denken aan trainingen voor onder andere het gebruik van Microsoft Office 365 en ZuluConnect. In slechts enkele uurtjes ben je dan weer helemaal bij.  Neem voor meer uitleg contact op met jouw Sales Consultant ICT.

Neem contact op