Gepubliceerd op 28 januari 2021
Leestijd 4 min.

Een jaar later dan gepland, maar op 9 maart 2021 komt het er dan toch van: een forse prijsstijging van de Google Chrome Education Upgrade. Een Google licentie voor een chromebook kost dan niet meer € 23,00 maar € 34,00 excl. BTW.

Het is nooit leuk als prijzen omhooggaan, maar Google komt scholen ook tegemoet. Zo verlengt Google de termijn waarbinnen je de besturingssoftware van je chromebooks kunt updaten van 6,5 naar 8 jaar. Dit geldt voor alle Chromebooks die vanaf 2020 op de markt zijn gekomen.

Snel bestellen

Was je toch al van plan om nieuwe Chromebooks aan te schaffen? Wacht dan niet langer, maar bestel de bijbehorende Chrome Education Upgrade licenties snel, zodat wij ze uiterlijk 2 maart 2021 tegen het lage tarief bij Google kunnen bestellen. Je profiteert dan van de lagere eenmalige aanschafprijs én 8 jaar lang van ongekend beheergemak met gratis ondersteuning door Google. Via een beheerdersconsole bundel en beheer je eenvoudig alle groepen, apps, netwerken, beveiliging en toegang van al je Chrome-apparaten op één centrale locatie. Ideaal voor de leerkrachten, want zij kunnen zich zorgeloos richten op het lesgeven.

Neem ook Google Enterprise for Education erbij

Google wijzigt niet alleen de prijs en de ondersteuningstermijn van de licenties, het bedrijf biedt ook een uitgebreidere Workspace aan: Google Enterprise for Education. Hierin zijn alle functies ondergebracht die Google tijdens de eerste lockdown voor het onderwijs beschikbaar heeft gesteld.

Google Enterprise for Education is dus een uitgebreide Google omgeving die meer mogelijkheden biedt voor het onderwijs, zoals:

  • Je kunt gebruikmaken van break-out rooms in Google Meet en je lessen opnemen en delen met je leerlingen. Superhandig!
  • Je kunt extra toegangscontroles tot je documenten laten uitvoeren. Superveilig!
  • Je kunt zelf kiezen waar in Europa je data wordt opgeslagen of die keuze aan Google overlaten. Je hebt dus meer invloed!

Let op: Om gebruik te kunnen maken van deze extra mogelijkheden moet je huidige Google omgeving worden geüpgraded naar Google Enterprise for Education. Daar horen ook weer andere gebruikerslicenties bij.

Heb je vragen over Chromebooks, de Chrome Education Upgrade of Google Enterprise fot Education? Neem dan contact op met onze indoor accountmanagers Thijs Zwart of Stefan Nagtegaal, of mail naar hardware@derolfgroep.nl.