Gepubliceerd op 8 juni 2023
Leestijd 10 min.

Goed nieuws! ZuluConnect krijgt nieuwe en verbeterde functionaliteiten. Vanuit ons klantpanel hebben de meedenkers waardevolle input gegeven, waardoor we de functionaliteiten gefaseerd kunnen gaan uitrollen.

Micha van Ravenswaay

Vragen over de nieuwe functies en updates?

Neem contact op met Micha van Ravenswaay, Sales consultant ZuluConnect.

Neem contact op

Updates zomer 2023

Teams aanmaken*

Als je ICT rechten hebt in ZuluConnect, dan kun je door deze nieuwe update voor alle klassen die in ZuluConnect staan een Teams-team aanmaken. Op dat moment wordt de leerkracht(en) die gekoppeld zijn aan die groep de eigenaar. De leerlingen worden lid. Wijzigingen in groepssamenstelling (nieuwe leerlingen, of vertrekkende) worden automatisch elke dag aangepast met de import uit Basispoort (en daarmee het LAS). Het team dat wordt aangemaakt is een team van het type onderwijs. Daardoor kan je opdrachten uitdelen.

Aan het eind van het schooljaar, of op elk ander gewenst moment, kan de ICT’er een groep archiveren en een nieuwe (schone) groep aanmaken.

*Dit betreft een addendum op het huidige contract. Heb je hier interesse in? Neem dan contact met ons op.

Takenmodule

Na de zomer is het mogelijk om taken aan te maken die dagelijks of wekelijks terugkeren. In de zomervakantie maken we dit actief in ZuluConnect. Dit heeft als consequentie dat alle bestaande taken (afgerond en nog ingepland) verwijderd worden. Zet dus nog geen nieuwe taken klaar voor na de zomervakantie!

De takenmodule is voor iederere gebruiker gratis beschikbaar.

IP-Adres

Als ICT’er kon je het IP-adres van de school al toevoegen aan ZuluConnect om de plaatjes login te activeren. Het toevoegen van een IP-adres kan vanaf de voorjaarsvakantie via het ZuluConnect dashboard bij beheer onder jouw profiel. CRM faseren wij hiermee uit. Hiermee maken wij ZuluConnect veiliger en gebruiksvriendelijker.

Updates 20 februari

Meekijkfunctie (indien onderdeel van het abonnement)

De meekijkfunctie is vernieuwd. Met deze vernieuwing zorgen wij voor meer stabiliteit, snelheid en meer functionaliteit.  De vernieuwingen op een rij:

Het meekijkoogje: 
Voor de leerlingen is de meekijknotificatieonder in het scherm vervangen voor een ‘oogje’ dat zichtbaar wordt in de ZuluConnect-extensie bovenin het scherm. Hiermee hebben wij een grote wens opgelost voor scholen waarbij in methodesoftware bepaalde knoppen tijdelijk niet aangeklikt konden worden.

Nieuwe extensie 
Vanaf 20 februari voeren wij gefaseerd de update door bij onze klanten. In de aankomende periode wordt automatisch de nieuwe extensie beschikbaar gesteld op de Windows en Google apparaten.

Maakt jouw school nog geen gebruik van de meekijkfunctie? Jouw salesconsultant legt graag uit wat de meekijkfunctie voor toegevoegde waarde heeft voor het geven van digitaal onderwijs met ZuluConnect. Neem contact met ons op.

Berichtenservice

Binnen de meekijkfunctie hebben wij de berichtenmodule toegevoegd. Vanuit onderwijskundig perspectief is het een sterke wens vanuit onze klanten om een gepersonaliseerd bericht te kunnen sturen aan leerlingen. Denk hierbij aan het geven van een compliment, een toelichting geven tijdens het digitale werken, of je vraagt of jouw leerling weer terugkomt naar de klas met zijn device.

De berichtenmodule vind je in het groepsoverzicht en werkt alleen zodra de leerling online is.

Browsergeschiedenis

Met de nieuwe meekijkextensie krijg je voortaan te zien welke websites een leerling de afgelopen twee weken heeft bezocht. In het kader van mediawijsheid is het zoekgedrag van leerlingen steeds belangrijker geworden. Hoe kom je tot bepaalde websites en hoe betrouwbaar is deze informatie? Door als leerkracht meer inzicht te krijgen in het zoekgedrag, krijg je meer inzicht in de mediawijsheid van jouw groep. Heeft een leerling een aantal sites bezocht, welke niet relevant of ongewenst zijn, dan kun je daar het gesprek over aan gaan met je leerlingen. Alle data wordt beveiligd opgeslagen en alleen inzichtelijk gemaakt voor de leerkracht.

De Browsergeschiedenis vind je in het groepsoverzicht en kan per leerling bekeken worden.