Direct contact?
Laura Vink
Neem contact op Laura Vink Sales consultant
Neem contact op

De Rolf groep bouwt doorlopend aan betere ICT oplossingen voor het onderwijs. Voor zowel leerlingen, leerkrachten en onderwijs ondersteunend personeel. Dit doen wij met de digitale leer- en werkomgeving ‘ZuluConnect’. ZuluConnect zet school-ICT voor jou ‘aan’. Door te verbinden en (administratieve) processen te automatiseren – en door leerlingen, leerkrachten en school-ICT’ers in staat te stellen te creëren en te ontdekken.

Ontdek het gemak van ZuluConnect in een korte video

Marvin Reuvers, Specialist in ICT in het onderwijs, vertelt je in deze video hoe je afstandsonderwijs met ZuluConnect mogelijk maakt.

uitleg zuluconnect

Maatwerk onderwijs voor jouw leerlingen

De meerwaarde van ZuluConnect is niet alleen het verbeteren van de school-ICT en het zorgen voor meer gebruiksgemak en -plezier. Het is ook dé oplossing voor het versterken van doorlopende leerlijnen, van het basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs. ZuluConnect biedt een groot aanbod en faciliteert optimaal gebruik van lesmaterialen uit alle onderwijsmarkten. Daarnaast biedt het maatwerk voor alle leerlingen. Leerkrachten zien in één oogopslag waar bij elke leerling extra aandacht nodig is.

De belangrijkste voordelen van ZuluConnect op een rijtje

  • Alle systemen werken naadloos samen. 
  • Alles altijd en overal beschikbaar met één keer inloggen, op ieder gewenst apparaat.  
  • Alles komt samen in een Microsoft 365- en/of Google workspace-omgeving.  
  • Een oplossing toegespitst op jouw onderwijs. Je kunt leerstof en oefeningen voor elke individuele leerling klaarzetten en de voortgang monitoren.  
  • Je bent ook zelf in staat content voor je lessen te maken en te delen.  
  • Je houdt eenvoudig overzicht en controle via de meekijkfunctie.  
  • Gebruik maken van al deze voordelen en toch gebruik maken van de vertrouwde methoden die je al gebruikt

Wat kan ZuluConnect voor jouw school betekenen?

Benieuwd wat werken met ZuluConnect precies betekent voor jouw school? Lees hier meer informatie met de belangrijkste achtergronden voor leerlingen, leerkrachten, school-ICT’ers en schoolleiders.

ZuluConnect voor de leerling

Leerlingen kunnen met ZuluConnect gemakkelijk aan het werk. Ze loggen één keer in (single sign on), waarna ze in hun eigen omgeving kunnen werken, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. In hun persoonlijke omgeving treffen ze exact die lesinhoud, opdrachten en bronnen (inclusief alle software achter Basispoort en de Kennisnetfederatie) aan die hun leerkracht voor hem of haar heeft klaargezet. Voor de allerkleinsten is er een inlog mogelijk via een icoontje of afbeelding. Dat is gemakkelijk onthouden!

De leerling merkt overigens weinig van alle leerprocessen achter de schermen en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Hij of zij logt één keer in en ziet een overzichtelijk startscherm zonder onnodige afleiding. Zo kunnen ze altijd direct aan de slag!

Het gemak van ZuluConnect voor de leerkracht

Dankzij ZuluConnect heeft de leerkracht, naast de normale fysieke interactie, ook een digitaal lijntje met elke leerling afzonderlijk. Daarmee zien ze in één oogopslag de vorderingen van elke leerling. Vanuit het dashboard kan de leerkracht meekijken, met individuele leerlingen of met de groep als geheel. 

Taken klaarzetten, zien wanneer de leerling start en hoe de taak vordert, inleveren, nakijken… het is allemaal een kwestie van een paar klikken. De tijd die vrijkomt maakt specifieke (extra) aandacht mogelijk, en uit de inzichten die ZuluConnect biedt, is direct duidelijk waar die nodig is.

De leerkracht staat aan het roer. Hij of zij personaliseert de leeromgevingen van alle leerlingen met een paar klikken. Hierdoor is de tijd van met leerlingen zoeken naar websiteadressen of wachtwoorden definitief voorbij.

ZuluConnect voor de school-ICT’er

Ook voor de school-ICT’er zal ZuluConnect verschil maken. Met het Leerlingadministratiesysteem (LAS) + Basispoort als bronnen zijn de leerling- en groepgegevens altijd up-to-date. Hierin kun je zelf de wijzingen doorvoeren die je nodig hebt.

Dankzij de provisioningtool van ZuluConnect ben je ook nooit meer tijd kwijt aan het aanmaken en beheren van accounts en e-mailadressen. Alle applicaties worden vanuit ZuluConnect beheerd en op afstand actueel gehouden. Dit hoeft je dus niet meer zelf te doen. Natuurlijk blijf jij wel de persoon die toegang heeft tot al deze gegevens, zodat je je werk als ICT coördinator nog beter kunt doen.

ZuluConnect voor schoolleiders

Schoolleiders en stichtingbesturen krijgen met ZuluConnect een doorlopend inzicht in vorderingen van hun leerlingen en kunnen hier eenvoudig in segmenteren. Met deze informatie wordt onderwijsverbetering een continu proces.Tegelijkertijd slaat ZuluConnect de brug tussen de dagelijkse onderwijspraktijk en alle interacties die daarin plaatsvinden, met analyses op een abstracter niveau. Schoolleiders hebben inzicht in wat er gebeurt, en kunnen daar samen met hun teams op inspelen.

Doordat leerkrachten en school-ICT’ers hun tijd efficiënter kunnen inzetten, komt er lucht om projecten te starten die het onderwijs ten goede zullen komen. Deze tijdsbesparing is ook van toepassing op de schoolleider. Want hij of zij hoeft geen tijd meer te besteden aan het verzamelen van gegevens om praktijk en beleid te toetsen: dit gaat met ZuluConnect vanzelf.