Leestijd 5 min

De digitalisering van het onderwijs opent nieuwe deuren voor de manier waarop wij leren en lesgeven. Bij de Rolf groep vinden we het essentieel om de juiste technologische hulpmiddelen te kiezen. We staan klaar om scholen en leraren te begeleiden bij het kiezen van technologie die het leren niet alleen verdiept, maar ook toegankelijker en duurzamer maakt. Dell heeft zich bewezen als een voorloper op dit gebied met devices die speciaal zijn ontworpen voor het onderwijs. In deze blog vertellen we je graag over twee Dell devices waarvan wij denken dat deze bijzonder geschikt zijn voor het primair onderwijs: de Dell Chromebook 3110 voor de onderbouw en de Dell Latitude 3440 voor de midden- en bovenbouw.

Voor de onderbouw: Dell Chromebook 3110

De Dell Chromebook 3110 is het ideale instapmodel voor jonge leerlingen. Dit device biedt kinderen een interactieve leerervaring waarbij ze spelenderwijs kunnen leren lezen, schrijven en de basis van digitale vaardigheden onder de knie kunnen krijgen. De Chromebook is uitgerust met een Intel Celeron N4500 processor, 4GB RAM, en 32GB eMMC opslag, waardoor hij snel en responsief is voor alle educatieve apps die beschikbaar zijn via Chrome OS.

Het robuuste ontwerp is speciaal ontworpen voor de jongste gebruikers, bestand tegen vallen en stoten en het toetsenbord is beschermd tegen morsen. Dit maakt de Dell Chromebook 3110 niet alleen een duurzame keuze voor scholen maar ook een zorgeloze optie voor ouders. Door de integratie met Google Classroom en andere educatieve platforms wordt het voor jou als leerkracht eenvoudiger om lessen te organiseren en de voortgang van elke leerling bij te houden.

Voor de midden – en bovenbouw: Dell Latitude 3440

Naarmate leerlingen ouder worden, hebben ze behoefte aan meer geavanceerde technologie die hen ondersteunt bij complexere taken en projecten. Heb je hiervoor al eens gedacht aan de De Dell Latitude 3440? Met een 14-inch FHD-scherm, een 12e generatie Intel Core i3 processor, 8GB RAM en een 256GB SSD, biedt deze laptop de kracht en snelheid die leerlingen nodig hebben voor zowel binnen- als buitenschoolse projecten.

De Latitude 3440, uitgerust met Windows 11 Pro, geeft toegang tot verschillende software en applicaties voor het onderwijs. Hierdoor is het in onze ogen een uitstekende tool voor onderzoek, het maken van presentaties en samenwerking met klasgenoten. De toevoeging van een vingerafdruklezer verhoogt de beveiliging, terwijl de lange batterijduur ervoor zorgt dat leerlingen gedurende de hele schooldag zonder onderbrekingen kunnen werken. Zo kun jij ongestoord lesgeven.

Waarom kiezen voor deze Dell devices?

Door te investeren in de juiste technologie, ondersteunen we niet alleen de educatieve reis van elke leerling maar versterken we ook het vermogen van leerkrachten om inspirerende en effectieve lessen te geven. Met Dell’s betrouwbare en gebruiksvriendelijke devices kunnen scholen een rijke, interactieve leerervaring bieden die zowel de nieuwsgierigheid als de kennis van leerlingen voedt.

Bij het selecteren van technologie voor het onderwijs vinden we bij de Rolf groep het belangrijk om apparaten te kiezen die meegroeien met de behoeften van leerlingen. De Dell Chromebook 3110 en de Dell Latitude 3440 voldoen aan deze eis door hun duurzaamheid, veelzijdigheid en krachtige prestaties. Ze zijn ontworpen om leerlingen door hun hele schoolcarrière te ondersteunen, van de speelse verkenningen in de onderbouw tot de meer uitdagende projecten in de midden- en bovenbouw.