Gepubliceerd op 24 juni 2021
Leestijd 5 min.

Met het Nationaal Programma Onderwijs ondersteunt de regering scholen om de leerachterstanden die zijn opgelopen door de corona-periode in te halen. Daarbij is de inzet van ontwikkelingsmaterialen belangrijk, maar ook de inzet van digitale technologie is hierbij onmisbaar.

Wat is digitale technologie?

Onder digitale technologie verstaan we het gebruik van computers, software, digitale leerplatformen en ondersteunende technologie. Deze hebben als doel de leerprestaties van kinderen en leerkrachten te bevorderen. Vanuit de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs zijn er veel interventies die dit ondersteunen. Naar aanleiding van de schoolscan, weet je wat er nodig is om de juiste aanpak te kiezen. Wij helpen je bij het kiezen van die juiste aanpak.

De interventies van de zogenoemde menukaart zijn in twee groepen te verdelen, namelijk technologie voor leerlingen en technologie voor leerkrachten.

Technologie voor leerlingen
Bij technologie voor leerlingen kun je denken aan programma’s of apps voor het oplossen van problemen met een open einde. Devices als iPads, Chromebooks of laptops zijn hierbij onmisbaar.

Technologie voor leerkrachten
Technologie voor leerkrachten omvat digitale schoolborden of een leerplatform waarbij prestaties van leerlingen goed gemonitord kunnen worden. Deze kunnen ingezet worden bij de uitleg van digitale les- en leermethoden.

Op deze manier maken we het onderwijs samen aantrekkelijker voor leerlingen.

Aansluitend aanbod vanuit het Nationaal Programma Onderwijs.

Bij de Rolf groep hebben we een breed aanbod aan digitale technologie dat aansluit op het onderwijs van vandaag.

  • Maak kennis met ons digitale leerplatform ZuluConnect, waarmee zowel leerlingen als leerkrachten eenvoudig aan de slag kunnen met digitaal educatief materiaal.
  • Verrijk je lessen en gebruik de mogelijkheden van een touchscreen of digibord. Samen bepalen we een toekomstbestendige en duurzame oplossing die het beste bij jullie onderwijsvisie past.
  • Ook zijn goede devices van groot belang voor het verhogen van het leerplezier van kinderen, maar ook het werkplezier van leerkrachten en directies. Hierbij is het belangrijk dat laptops, iPads of Chromebooks snel, betrouwbaar en makkelijk te beheren zijn.
  • Door het toenemende aantal  Chromebooks en laptops is de WiFi capaciteit en stabiliteit nog belangrijker geworden voor het verzorgen van goed onderwijs. Controleer daarom nu extra voordelig je wifi-netwerk met de ‘Netwerkscan Compleet’.
  • Bijscholing van medewerkers is essentieel om te kunnen bewegen in een snel veranderende wereld. Dit doen we door oplossingen te bieden voor vraagstukken van talentontwikkeling en digitale geletterdheid. Daarnaast bieden we ook coaching en trainingen aan om vernieuwende onderwijsconcepten en lesmaterialen te ontwikkelen.

Wil je meer weten over ons aanbod aan digitale technologie?

Bekijk het volledige aanbod

Vragen over digitale technologie als interventie?

Wil je advies of heb je vragen over ons ruime aanbod aan ICT diensten en hardware? Wij adviseren je graag welke ICT diensten en hardware het beste passen bij de leermethoden van vandaag. Als totaalleverancier voor toekomstbestendig en duurzaam onderwijs kunnen we jou het beste helpen, van ontwikkelingsmaterialen tot professionalisering van leerkrachten. Wil je eens van gedachten wisselen hierover of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.