Gepubliceerd op 5 oktober 2021
Leestijd 5 min.

Hoe gaaf zou het zijn als je van een afstandje de aarde kunt bekijken? Of wat dacht je van de planeten en/of ons zonnestelsel? Of als je kan zien wat een astronaut ziet in een ruimteschip? Met de Augmented Reality lessen plaats je een levensecht model in jouw omgeving waardoor je samen met de kinderen de ruimte kunt ontdekken.

Haal het thema de ruimte jouw groep in met Augmented Reality

Als je met thema’s werkt, wil je graag dat kinderen het thema ook écht ervaren. Het is leuk om dingen te knutselen in het thema de ruimte, zoals bijvoorbeeld een raket of een astronaut. Maar met Augmented Reality (AR) ervaren kinderen het pas echt! Voor de AR omgeving heb je een tablet, iPad of ander device nodig.

Lees hier meer over Augmented Reality en hoe het werkt.

Lessen over de ruimte

Met de AR lessen over de ruimte neem je de kinderen mee naar de ruimte. Ze leren op een speelse manier over planeten, het zonnestelsel, de astronaut, het ruimteschip en ruimtevaartuigen.

AR lessen thema de ruimte voor kleuters / de onderbouw (3 t/m 7 jaar)

Voor de kleuters zijn er de AR lessen de aarde en de astronaut.

De aarde 

De aarde is een bol waar wij op leven. Dat wekt nieuwsgierigheid om te leren, ontdekken en zelf te ervaren. Dat doen de kinderen met deze les!

Bestel de les over de aarde (3 t/m 7 jaar)

Bestel de les over de aarde

De astronaut

Sep gaat spelen met de verkleedkist. Hij speelt alsof hij een astronaut is. De juf vertelt dat astronauten met een ruimtevaartuig naar de ruimte gaan. In de ruimte werken ze in een ruimtestation. Vanwege de afwezigheid van zwaartekracht zweven de astronauten in de ruimte.

De astronaut

 

Bestel de les over de astronaut (3 t/m 7 jaar)

Bestel de les over de astronaut

AR lessen thema de ruimte voor de middenbouw (6 t/m 10 jaar)

Voor de middenbouw zijn er de AR lessen planeten en het ruimteschip.

Planeten

Planeten in het zonnestelsel is het onderwerp van deze les. Dat wekt nieuwsgierigheid om te leren, ontdekken en zelf te ervaren. Dat doen de kinderen met deze les!

Bestel de les over planeten (6 t/m 10 jaar)

Bestel de les over planeten

Het ruimteschip

Op televisie is de lancering van een ruimteschip te zien. Bibi en haar moeder bekijken deze uitzending en hebben veel vragen over het ruimteschip en het ruimtestation. De kinderen maken kennis met de onderdelen van een ruimteschip (of raket), de lancering en lanceringsbasissen op de wereld.

Bestel de les over het ruimteschip (6 t/m 10 jaar)

Bestel de les over het ruimteschip

AR lessen thema de ruimte voor de bovenbouw (9 t/m 13 jaar)

Voor de bovenbouw zijn er de AR lessen het zonnestelsel en ruimtevaartuigen.

Het zonnestelsel

Het zonnestelsel is het onderwerp van deze les. Dat wekt nieuwsgierigheid om te leren, ontdekken en zelf te ervaren. Dat doen de kinderen met deze les!

Bestel de les over het zonnestelsel (9 t/m 13 jaar)

Bestel de les over het zonnestelsel

Ruimtevaartuigen

Ruimtevaartuigen zijn voertuigen waarmee je door de ruimte kunt reizen. De kinderen maken kennis met verschillende soorten ruimtevaartuigen. Charlie de ruimtevaartdeskundige vertelt over de kenmerken en functies van ruimtevaartuigen. Daarnaast ervaren en leren kinderen over een ruimtecapsule.

Bestel de les over ruimtevaartuigen (9 t/m 13 jaar)

Bestel de les over ruimtevaartuigen

Liever iets knutselen?

Knutsel dan een raket of een astronaut!

Raket knutselen: download het knutselrecept

Raket knutselen

Astronaut knutselen: download het knutselrecept

Astronaut knutselen