Gepubliceerd op 10 februari 2020
Leestijd 3 min.

Een echte olifant in de groep, binnenkijken in een VOC-schip of tussen de planeten van ons zonnestelstel door lopen met Augmented Reality (AR). Kinderen leren over diverse onderwerpen terwijl zij om een 3D model lopen en het van alle kanten bekijken, een voice-over horen en hotspots aanklikken voor meer informatie. Met deze lessen haal je de echte wereld de school in.

Aan de slag met de AR schoollicentie

Augmented Reality 💙

Augmented Reality is een onderdeel van een complete les, die bestaat uit 3 onderdelen: kennis (een interactieve PowerPoint presentatie), ervaren met Augmented Reality (een QR-code met duidelijke uitleg staat in de handleiding) en verwerkingsopdrachten (een heldere beschrijving van de opdracht en bijpassende bijlagen staan in de handleiding). Kinderen leren actief over het onderwerp van de les.

De app is kosteloos en eenvoudig te downloaden op tablet of iPad. In de app scan je de QR-code die je in de handleiding vindt. Dan plaats je eenvoudig het 3D model in jouw omgeving. Kinderen uit ons testpanel vinden het werken met Augmented Reality zeer boeiend, zij zijn zeer gemotiveerd om te leren in de space.

De schoollicentie bestaat uit:

  • Een bibliotheek met bestaande AR lessen
  • Elke maand ontvang je voor jouw school 3 AR lessen, 1 voor elke bouw (onder-, midden- en bovenbouw)
  • 6 themalessen per jaar

Voor de schoollicentie betaal je €2,00 per leerling (exclusief btw). De QR codes zijn een jaar lang geldig.

 

Losse Augmented Reality lessen

Bekijk hier

Augmented Reality schoollicentie

Ontdek de AR schoollicentie