Gepubliceerd op 28 november 2019
Leestijd 3 min.

Welk platform past bij jouw school? Google, Microsoft en Apple leveren alle drie hardware, licenties en een leer- en werkplatform voor het primair onderwijs. Je kunt hiermee heel makkelijk digitaal lesmateriaal, opdrachten en beoordelingsgesprekken sturen en de voortgang van je leerlingen volgen. Toch zijn er ook verschillen:

Welk platform past bij jouw school?

Microsoft Education

Opvallend bij Microsoft Education is de hoeveelheid controle die leerkrachten en  leerlingen krijgen over hun eigen werkzaamheden. Twee handige tools zijn:

  • Microsoft OneNote geeft leerlingen de mogelijkheid om bijvoorbeeld hun eigen digitale aantekeningen te maken die later vanaf elke locatie en vanaf elke device toegankelijk zijn. Ze kunnen de aantekeningen ook delen met medeleerlingen of met een leerkracht.
  • Microsoft Teams helpt leraren samen te werken aan lesplannen en projectgroepen. Microsoft Teams heeft ook een ingebouwde videoconferentie tool, waarmee je als leerkracht eenvoudig kunt overleggen met een collega of zelfs op afstand uitleg kunt geven aan een zieke leerling.

Lees hier meer over Microsoft Education.  

Google Classroom

Leerkrachten die Google Classroom gebruiken, zijn enthousiast over het gebruiksgemak. Ook als je niet zo ervaren bent, kun je hiermee snel uit de voeten.

  • Classroom heeft onder meer een ingebouwde feedback optie. Als leerkracht kun je opmerkingen en aantekeningen toevoegen aan het werk van je leerlingen. Deze directe feedback maakt het mogelijk om leerlingen optimaal te ondersteunen.
  • Via een eenvoudige configuratie en integratie met G Suite for Education stroomlijnt Classroom veel terugkerende taken, zodat je je makkelijker kunt focussen op wat er echt toe doet: lesgeven.

Lees hier meer over Google Classroom

Apple Schoolwerk

De iPad zit bomvol creatieve mogelijkheden. Met Apple Schoolwerk maak je daar optimaal gebruik van. Voor dit platform heb je wel iPads of MacBooks nodig.

  • Je kunt heel eenvoudig opdrachten uitsturen en innemen, de voortgang van leerlingen volgen in onderwijsapps, en een-op-een met leerlingen samenwerken. Je ziet precies hoe elke leerling het doet en kunt je lessen heel persoonlijk maken.
  • Ook voor leerlingen is de app heel handig: opdrachten verschijnen automatisch op hun device, gesorteerd op inleverdatum en vak. Fijn, zo’n duidelijk overzicht!

Lees hier meer over Apple Schoolwerk