NULL

Kennis delen

Inspirerende artikelen en inzichten

Want we delen graag ál onze kennis over de ontwikkeling van kinderen met de professionals in het onderwijs en de kinderopvang.

Aardrijkskunde in groep 6: super leerzaam! 

Wat leren kinderen in groep 6 bij aardrijkskunde? Wat hebben ze al voor kennis opgedaan in groep 5 en waarom is aardrijkskunde in groep 6 zo belangrijk? 

Topografie bij aardrijkskunde in groep 6 

In groep 5 hebben kinderen al kennis opgedaan over de Nederlandse provincies en hoofdsteden. Ze leren in groep 5 plattegronden lezen en leren over de grondsoorten in Nederland. Ze hebben dus een beeld over Nederland gekregen. In groep 6 leren kinderen bij Aardrijkskunde meer over Nederland. De provincies, steden, rivieren en gebieden komen hierbij aan bod. Nederland staat dus bij aardrijkskunde in groep 6 centraal.   

Aardrijkskunde in groep 6 is heel belangrijk 

Voor kinderen in groep 6 kan aardrijkskunde super interessant zijn. Ze leren steeds meer over de aarde en hun eigen land. Kinderen in groep 6 zijn hartstikke nieuwsgierig en zij willen dan ook graag de wereld verkennen. Daar is aardrijkskunde het goede vak voor. Let maar eens op hoe kinderen reageren op het proces van een vulkaanuitbarsting! Dat zullen ze super indrukwekkend vinden. Laat kinderen in groep 6 vooral meedenken met aardrijkskunde. Door interactiviteit maak je de les nog leuker en betrek je kinderen in groep 6 bij de aardrijkskundeles. Je kunt de lessen op veel verschillende manieren invullen.  

Aardrijkskunde in groep 6 saai? Zeker niet! 

Er is genoeg inspiratie te vinden voor aardrijkskundelessen. Een vak als aardrijkskunde, daar kun je een leuke invulling aangeven en dan hoeft het zeker niet saai te zijn. Denk aan leuke excursies, educatieve spellen, leuke thema’s of Augmented Reality. Door het toepassen van leuke leermethodes maak je het voor de kinderen interessant. De wereld ontdekken is nog nooit zo leuk geweest! Op deze pagina vind je alle inspiratie voor groep 6.