Gepubliceerd op 27 november 2023
Leestijd 5 min

Zoek je een leuke Engelse les over het thema kerst? Doe dan de gratis Christmas Special van Blink Engels, met karaoke als werkvorm! Groep 5 t/m 8 zingt mee met de kersthit Like it’s Christmas van Jonas Brothers, en groep 1 t/m 4 zingt We Wish You a Merry Christmas. Een superfijne les om in de decembermaand met je leerlingen te doen! Hieronder lees je meer over de lesinhoud.

Groep 5 t/m 8

Zing mee met Jonas Brothers

You make every day feel like it’s Christmas … Wat is er nu leuker dan meezingen met de beste kerstsongs?

Uitgeverij Blink maakt elk jaar een gratis Christmas Special, waarmee je direct aan de slag kunt. Leerlingen in de bovenbouw konden bovendien stemmen op hun favoriete kerstliedje. En de meeste stemmen gingen naar Like It’s Christmas van Jonas Brothers!

Bij dit kerstliedje is een speciale Engelse les voor groep 5 t/m 8 gemaakt, waarmee je helemaal in de kerstsfeer komt.

Wat ga je doen in de les?

Wat ga je precies in de les voor groep 5 t/m 8 doen? De kinderen gaan eerst kijken en luisteren naar de song Like it’s Christmas van Jonas Brothers. Vervolgens gaan ze een poster maken met alle Engelse woorden en zinnen waar zij een kerstgevoel van krijgen.

De kinderen leren zo nieuwe Engelse woorden voor dingen die met ‘kerst’ te maken hebben, zoals Christmas tree, snow en lights. Ook leren ze Engelse woorden waar je een kerstgevoel van krijgt, zoals being with my family.

Maak kans op een Blink Engels Nieuwjaarspakket

Bij de les voor groep 5 t/m 8 hoort ook een creatieve contest! Het enige wat je hoeft te doen, is een leuke foto of filmpje van de door jouw leerlingen gemaakte poster(s) in te sturen. De klas met de leukste inzending wint een Blink Engels Nieuwjaarspakket!

Groep 1 t/m 4

Zing mee met We Wish You a Merry Christmas

Er is ook een Christmas Special voor de onderbouw: in groep 1 t/m 4 zingen leerlingen het kerstliedje We Wish You a Merry Christmas.

Wat ga je in deze les doen? De allerkleinsten in groep 1-2 zingen het liedje samen met het blauwe konijn Bobo en zijn beste vriend Tjerk. Ze kijken naar een winterse Bobo-videoclip, met opdrachten erbij.

De leerlingen in groep 3-4 krijgen opdrachten aan de hand van een vrolijke kerstvideoclip. Zij leren hierdoor nieuwe Engelse woorden die met ‘kerst’ en ‘winter’ te maken hebben.

Engels leren met karaoke

Met deze lesspecial kun je dus de swingende lessen van de methode Blink Engels uitproberen. Wist je dat karaoke een wetenschappelijk bewezen werkvorm is om Engels beter te leren spreken en begrijpen? Zo verhoog je spelenderwijs het taalniveau van jouw leerlingen! En alle lessen worden hierbij gekoppeld aan de leerdoelen.

Gratis Christmas Special

Wat is er nu leuker dan meezingen met de beste kerstsongs? Doe de gratis lesspecial van Blink!