Gepubliceerd op 22 juni 2022

Het duurt misschien nog even, maar in september vindt weer de Nationale Sportweek 2022 plaats. Doet jouw school ook mee? En ben je nog op zoek naar sportieve activiteiten? Lees dan snel verder!

16 t/m 25 september vindt weer de NOC*NSF Nationale Sportweek plaats. Nederlandse kinderen bewegen steeds minder en maar iets meer dan de helft beweegt zelfs voldoende. Terwijl sporten juist zoveel voordelen heeft voor de ontwikkeling. Zo heeft het een positief effect op de ontwikkeling van de motorische vaardigheden, de algemene fitheid en natuurlijk de gezondheid. En daarnaast is sporten natuurlijk gewoon onwijs leuk! Kortom, genoeg reden om mee te doen met de Nationale Sportweek 2022.

  • Doe mee met de 10@10 Challenge

Op 21 september wordt de 10@10 Challenge georganiseerd en jouw school kan hier aan mee doen! Deze challenge wordt georganiseerd door NOC*NSF, Matrix Fitness en de Europese week van sport. Het filosofie hierachter is ‘elke dag 10 minuten bewegen’ en heeft de afgelopen jaren al meer dan 100.000 kinderen in beweging gebracht.

Doe mee en ontdek, samen met topsporters van TeamNL, 10 verschillende sporten in 10 minuten. Hoe leuk is dat?! Schrijf jouw klas kosteloos in via dit inschrijfformulier. Na inschrijving ontvang je per mail een toolkit. Hierin vind je o.a. een video van de topsporters voor op het digibord en een handleiding.

  • Bewegen tijdens de pauzes 

Gebruik de pauzes om sport en beweging tijdens de Nationale Sportweek 2022 te stimuleren! Er zijn veel redenen waarom ook buitenspelen erg belangrijk is voor kinderen. Buitenspelen zorgt bijvoorbeeld voor een gezonde hersenontwikkeling. Ben je benieuwd naar alle voordelen van buitenspelen? Bekijk dan deze interessante infographic.
 buitenspelen

  • Gymlessen 

Maak tijdens de Nationale Sportweek 2022 iets speciaals van de gymlessen. Het is niet voor niks Nationale Sportweek en daarom extra leuk om de gymles net een tikkeltje spannender te maken. Organiseer bijvoorbeeld een mini sport- en spel toernooi met een leuke prijs voor alle deelnemers. Of maak een leuk parcours met onderweg een aantal stops waarbij er opdrachten uitgevoerd moeten worden. 

  • Quiz: wat is gezond? 

Kinderen weten vaak wel wat gezond eten is, maar weten ze ook wat ongezond eten is? Leer kinderen tijdens een klassikale quiz over gezonde voeding. Stel bijvoorbeeld ook vragen als: ‘Hoeveel suikerklontjes zitten er in dit blikje normale cola en een zero variant?’ Dit is een leuke en luchtige manier om bewustwording te creëren. Bekijk voor meer inspiratie ook onze blog: (Gratis) lessen en activiteiten over gezonde voeding en bewegen

gratis lessen voeding

 

  • Organiseer een activiteitendag 

Veel scholen organiseren de laatste dag van de sportweek een sport- of activiteitendag. Dat kan in een gymzaal, op een sportveld of gewoon op het plein. Lijkt het jouw ook leuk om dit met jouw school te organiseren? Wij hebben een aantal leuke voorbeelden voor je! Organiseer bijvoorbeeld een:

  • Zeskamp
  • Voetbaldag
  • Sportdag met waterspellen
  • Sportdag met springkussens of stormbanen

Sportdag

Wij wensen jullie veel sport plezier!

Bekijk al onze sportmaterialen

Ben je nog op zoek naar sportmaterialen voor De Nationale Sportweek 2022? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment! 

Bekijk alle sportmaterialen