Gepubliceerd op 2 maart 2021
Leestijd 3 min.

Het afgelopen jaar hebben we regelmatig de vraag gekregen hoe het zit met de privacy bij de meekijkfunctie van ZuluConnect. Op 25 maart 2021 vindt er een update plaats waardoor leerlingen een notificatie ontvangen als de leerkracht meekijkt.

De meekijkfunctie in ZuluConnect

Steeds meer leerlingen in het primair onderwijs werken op een eigen Chromebook. Hierdoor neemt de behoefte van leerkrachten toe om hier digitale regie op te kunnen voeren. Met de meekijkfunctie van ZuluConnect zie je in een oogopslag de online activiteit van alle leerlingen. Hierdoor kun je als leerkracht veel efficiënter digitaal lesgeven. Lees meer over de meekijkfunctie in ZuluConnect >

Privacy

De meekijkfunctie vraagt om privacy zaken goed te regelen. Als school moet je hierbij denken aan het vermelden van de meekijkfunctionaliteit in het schoolbeleid. Ouders moeten geïnformeerd worden dat de school een oplossing gebruikt om (op afstand) mee te kijken met leerlingen op devices die eigendom zijn van de school.

Meekijk notificatie voor leerlingen

Vanaf 25 maart ontvangen de leerlingen een melding als de leerkracht actief meekijkt.

ZuluConnect meekijkfunctie

Deze notificatie kan de leerkracht wel uitzetten via het acties menu.

ZuluConnect meekijkfunctie

Meer weten over de mogelijkheden van ZuluConnect?

ZuluConnect biedt het gemak van één login voor alle schoolapplicaties. Bekijk alle mogelijkheden van ZuluConnect. Lees de meeste gestelde vragen over ZuluConnect. Of neem contact op met je accountmanager of met onze klantenservice via 088-410 10 20 of vul het contactformulier in.