Gepubliceerd op 12 mei 2022

Gebruikt jouw school Microsoft 365? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk schadelijke e-mails in je mailbox, net zoals 93% van alle organisaties die gebruik maken van Microsoft 365. Veel e-mailbedreigingen glippen toch langs de beveiliging en vormen een potentieel gevaar. Met de Barracuda Email Threat Scanner kunnen deze gevaren inzichtelijk worden gemaakt. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Wat is een E-mail Threat Scanner (ETS)?

De ETS is een gratis cloud service waarbij er een scan wordt uitgevoerd binnen de Microsoft 365 omgeving. De scan biedt direct inzicht in de status van je e-mailbeveiliging. Hierbij worden verborgen dreigingen geïdentificeerd zoals beveiligings- en compliance bedreigingen.

Waarom de ETS uitvoeren?

De ETS is een snelle en eenvoudige manier om bestaande bedreigingen in kaart te brengen. Het rapport kan worden gebruikt als onderbouwing om veiligheidsmaatregelen (makkelijker) te kunnen implementeren zoals:

  • Implementatie van Multi Factor Authentication (MFA), beter bekend als twee-staps-verificatie.  
  • Configuratie van een extra laag voor e-mailbeveiliging die niet aanwezig is binnen de Microsoft 365 A3 onderwijs licentie.  
  • Een Microsoft 365 back-up  
  • Implementatie van een Content filter om zo het het surfgedrag van kinderen veiliger te maken.

Hoelang duurt de scan?

Hoelang het duurt tot er resultaten uit de scan zichtbaar zijn, hangt af van de grootte van de omgeving, het aantal mailboxen en de omvang van de mailboxen. Dit varieert van een paar uur tot enkele dagen. Je kunt trouwens gewoon door blijven werken. De scan draait op de achtergrond en heeft geen invloed op de prestaties van Microsoft 365. Zodra de scan is afgerond wordt de beheerder per mail op de hoogte gebracht.

Start de scan

Wil je de E-mail Threat Scanner starten? Dit doe je gemakkelijk via deze link: start de gratis e-mail threat scan. Log in met het Microsoft 365 beheerdersaccount en de scan start automatisch.

Ondersteuning bij de scan

Ontvang je toch liever ondersteuning bij het starten van de scan? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op