Gepubliceerd op 16 september 2020
Leestijd 5 min.

Hebben de leerkrachten op jouw school soms ook moeite met de AVG? Welke informatie mag je bijvoorbeeld wel uitwisselen, welke niet? En kun je de Facebookpagina van de school nog wel op een leuke manier bijhouden? Soms lijkt het of er meer onmogelijkheden zijn dan mogelijkheden. Terwijl het eigenlijk gaat om het garanderen van de vrijheid van kinderen. Wat is daar nu zo moeilijk aan?

In feite is het heel simpel: Privacy is een grondrecht om in vrijheid te kunnen leven. Vrijheid is daarbij de waarde die essentieel is om gelukkig te zijn. Het voordeel van denken vanuit waarden is dat je gaat beseffen waarom je doet wat je doet. En als je eenmaal weet van waaruit je als team handelt, is het makkelijker om samen voor elkaar krijgen wat je wilt.

Game AVG Bewustwording

Om dit denken vanuit wie je bent en wat je wilt te stimuleren, biedt de Rolf groep – in samenwerking met Jolijn van de Hoef van Room4it en Karin Hoekstra van H@lo – een teamgame AVG Bewustwording aan. Het doel van deze game is om teams bewust te maken vanuit welke waarde(n) zij samen vorm willen geven aan de regels en wetgeving rondom privacy. Zodat je weet hoe je moet omgaan met bijvoorbeeld nieuwe software in je klas of een informatielek. Door de spelvorm (gamification) leer je simpelweg sneller, onthoud  je meer, geef je minder snel op, behaal je betere resultaten en heb je er meer plezier in.

Verhoogt de kennis en  betrokkenheid

De game is verdeeld in verschillende blokken waarin de teams brainstormen, ontwerpen (analyseren, evalueren en creëren) en stilstaan bij de veranderende maatschappij en de kernwaarden van de organisatie of het team. Daarnaast maken we gebruik van casussen die zich in hun dagelijkse werkzaamheden voor kunnen doen. Het resultaat is dat de deelnemers zich sterk betrokken voelen bij het thema privacy en weten hoe zij met hun team hiermee willen en kunnen omgaan. Na afloop van de game ontvangen ze een handzaam boekje met do’s en don’ts.

Bewustwoordingslijn AVG

De AVG Game is onderdeel van een complete training AVG Bewustwording van Room4it en H@lo. Doel van deze training is het ontwikkelen van bewustwording van medewerkers om persoonsgegevens te beschermen. Dit bereiken de trainers door eigenaarschap, verantwoordelijkheid en initiatief rond het onderwerp te stimuleren in vijf trainingsfasen en via verschillende trainingsvormen. Het resultaat: Medewerkers die de waarden van de organisatie omarmen en gemotiveerd toepassen!

Heb je belangstelling voor onze AVG Bewustwording game? In dit filmpje en op de site van Room4it en Halogroup vind je meer informatie. Je kunt je aanmelden voor de training via de klantenservice van de Rolf groep: klantenservice@derolfgroep.nl of 088 410 10 20.

Room4it Voorkant
Room4it Achterkant