Direct contact?
Wim Tuin
Neem contact op Wim Tuin Sales consultant
Neem contact op

Werk jij met Windows10? Dan is Intune for Education van Microsoft een geschikte cloudoplossing voor het beheer van deze apparaten binnen je schoolnetwerk. Intune for Education zorgt ervoor dat het beheer van apparaten centraal wordt geregeld en zelfs op afstand kan worden uitgevoerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

De belangrijkste mogelijkheden van Intune for Education op een rij:

  • Alle Windows devices van je school beheren via één cloud oplossing.
  • Apps vanuit de Windows Store toekennen aan leerlingen en leerkrachten.
  • Beperkingen opleggen en rechten toekennen.
  • Alle gegevens van je schoolorganisatie beschermen door goede beveiliging.
  • Zorgen dat updates geïnstalleerd worden op de momenten dat het jouw school uitkomt.

Voordelen bij het beheer van je hardware

Via de speciale Intune for Education Portal kunnen we al je Windows apparaten op je school centraal beheren.

De voordelen voor scholen zijn dus groot. Bijvoorbeeld bij diefstal van laptops is het mogelijk om op afstand alle instellingen weer terug te zetten naar de originele fabrieksinstellingen. Maar ook het forceren van updates op je apparaten op school is zo’n handigheid die zorgt voor extra gemak. Nooit meer gedoe met updates. Een beveiligingslek kan dan nooit meer spontaan ontstaan door een vergeten update. Uiteraard komt er wel wat bij kijken om dit goed in te regelen. Hier bieden wij goede ondersteuning voor met ons team van deskundige specialisten.

Intune for Education

Introducing Microsoft Intune for Education

Intune for education

Endpoint versus Intune for Education

Intune for Education is een eenvoudige stapsgewijze Express-configuratiewizard van Microsoft Endpoint. Het biedt apparaat beheer van Windows 10 en omvat de belangrijkste configuratie-instellingen die op scholen worden gebruikt. Het biedt je een cloudoplossing waardoor optimaal en centraal beheer voor scholen mogelijk wordt.

Scholen die een licentie hebben voor Intune for Education hebben overigens ook toegang tot Microsoft 365 Endpoint. Het is vooral geschikt voor kleinschaliger gebruik. Heb je meer mogelijkheden nodig? Dat kan natuurlijk ook. Dan is Endpoint Manager, de volledige versie van Intune, misschien een betere oplossing. Uiteraard helpen we je graag om uit te zoeken welke oplossing het beste past bij jouw school.

Intune for education

Koppeling tussen Intune for Education en Microsoft 365

Het beschermen van je schoolgegevens is een belangrijke functie binnen Intune. Met Intune kun je al je documenten en e-mails classificeren, labelen en beveiligen. Alleen gemachtigde gebruikers kunnen deze gegevens inzien en eventueel bewerken. Wanneer de regels en voorwaarden zijn ingesteld, worden ze automatisch beheerd. Beheerders en gebruikers kunnen de toegang die anderen tot hun gegevens hebben ook weer intrekken.

Intune for Education maakt deel uit van een complete en toekomstgerichte cloudoplossing. Een krachtige oplossing voor het beheer van apparaten op scholen.

Intune for education

Maak kennis met de Dell 3120 2-in-1 laptop

Ondersteun het onderwijs met een betrouwbare en hoogwaardige laptop en realiseer betere leerresultaten. Dit kan met de Dell Latitude 3120 laptop. Een hoogwaardige 2-in-1 laptop met verbeterde grip, morsbestendig toetsenbord, afgeronde hoeken en rubberen randen. Deze laptop kan dus tegen een stootje en is daarmee zeer geschikt voor gebruik in de klas.

Intune for education

Implementatie, training en beheer

Wil je de overstap maken naar werken in de Cloud met Intune for Education? Dan kunnen wij je volledig ontzorgen bij de implementatie. Ook bieden wij trainingen aan over het gebruik van Intune for Education. Deze zijn zowel geschikt voor ICT-beheerders als voor leerkrachten.

Naast het volledig inrichten van Intune for Education voor jouw school kan de Rolf groep als netwerkbeheerder ook alle beheerstaken van je overnemen. Dit geeft het meeste gemak voor de medewerkers van jouw school zodat zij zich volledig kunnen focussen op de onderwijstaken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van implementeren, training of beheer ? Neem dan contact op via het contactformulier of met je salesconsultant ICT.

Kies voor excellente dienstverlening