Gepubliceerd op 25 juni 2021
Leestijd 3 min.

Microsoft heeft in mei nieuwe functies in Microsoft Teams opgeleverd. Ontdek de nieuwe functies voor een optimale presentatie- en kijkervaring.

Over Microsoft Teams

Microsoft Teams is een tool waarin gebruikers laagdrempelig kunnen samenwerken en communiceren. Ook wordt Teams nu steeds vaker gebruikt om online les mee te geven. De nieuwe functionaliteiten optimaliseren de presentatie ervaring van leerkrachten en kijkervaring van leerlingen.

Presentatie Modus

Met de nieuwe presentatie modus kun je nog beter presenteren en lesgeven! Voor deze update kreeg ‘gedeelde content’ zoals een PowerPoint wel een prominente plek in de vergadering, maar de spreker die daar wat over vertelt, had gewoon een plek in het rijtje van deelnemers aan de vergadering.

Met de nieuwe functionaliteit ‘lay-out Standout’ kun jij als leerkracht prominent naast de presentatie staan én kun je jouw achtergrond automatisch wegknippen. Doordat de leerling niet meer hoeft te kiezen tussen jou zien en de inhoud zien, krijg je meer aandacht van de leerlingen. Deze nieuwe functionaliteit geeft je het gevoel dat je samen in de klas bent!

Presentatiemogelijkheden Microsoft Teams

Binnenkort verschijnen er nog twee andere lay-outs: Reporter en Side-by-side.

PowerPoint Live in Microsoft Teams

Met deze nieuwe functionaliteit heb je controle over de PowerPoint presentatie vanuit Teams (dus niet vanuit PowerPoint). Hierdoor werkt de presentatie soepeler en kunnen leerlingen zelf al door de slides bladeren in hun eigen tempo.

Ook heb je op deze manier van presenteren zicht op de reacties en lichaamstaal van de leerlingen. Met PowerPoint Live in Microsoft Teams zie je alles wat er gebeurt op één plek, terwijl je ook kunt zien wat er op je volgende slide gaat gebeuren.

De leerlingen kunnen met de nieuwe functie ‘Live reacties’ tijdens de presentatie met emoji’s reageren op de presentatie.

Lees meer over PowerPoint Live in Microsoft Teams >