Gepubliceerd op 17 april 2020
Leestijd 3 min.

Het onderwijs beweegt in een razend tempo naar een online leeromgeving. Leerkrachten zoeken allerlei manieren om les te geven en er worden veel filmpjes gemaakt met diverse tools. Hieronder worden drie mogelijke manieren beschreven om (zelfgemaakte) video’s uit Stream handig te gebruiken in Teams.

Stream is een video-service waarmee leerkrachten video’s in een beveiligde omgeving kunnen uploaden, bekijken en delen. Een mooi en veilig alternatief aangezien de video’s alleen binnen de schoolomgeving gezien kunnen worden. Binnen Stream kunnen video’s worden georganiseerd in groepen, kanalen en/of schoolbreed worden gedeeld. Geüploade of in Teams opgenomen video’s staan in Stream bij mijn video’s. Achter de video’s staat een aantal knopjes. Een groen plaatje betekent dat de video door iedereen te zien is en een geel plaatje dat de zichtbaarheid is beperkt tot bepaalde kanalen, groepen en/of mensen.

Drie tips voor Stream in je Teams!

De eerste manier om een video in Teams te krijgen is door deze te delen. Dit doe je door op de drie puntjes te klikken en daarna op delen. De link is vervolgens te kopiëren en te plakken in een kanaal bij posts. Jammer is wel dat daar alleen het stream logo dan zichtbaar is. Beter zou het zijn om hier een video gerelateerd plaatje te zien.
De link kan ook anders geplakt worden in een gesprek. Je voegt de snelkoppeling dan als link aan een woord in je bericht toe.

Een tweede manier is om video’s te organiseren in een kanaal binnen Stream. Dit kanaal kan vervolgens worden gedeeld in een tabblad binnen je klas. Op deze manier krijgen leerlingen op een duidelijke, efficiënte en georganiseerde manier toegang tot al het videomateriaal.

Een derde manier is dat Stream iedere gebruiker de gelegenheid geeft om video’s te volgen. Door aan te geven welke video’s je interessant vindt, krijg je een persoonlijke Mijn volglijst. Deze lijst maak je zichtbaar binnen een Teams sessie door op het lint aan de linkerkant de knop Stream vast te maken.

Wil je meer weten of over Stream en/of de mogelijkheden met Teams dan hoor ik graag van je.

knippen en plakken
Hoe gebruik je Microsoft Stream nou handig in Teams?
Teams
Hoe gebruik je Microsoft Stream nou handig in Teams?